Προθεσμία να απολογηθούν στους 8 συλληφθέντες για 100 κιλά κοκαϊνη

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης, αξίας 3,8 εκατ. ευρώ που κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αρχές εντόπισαν την τεράστια ποσότητα ναρκωτικής ουσίας στις 26 Φεβρουαρίου όταν έγινε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια -τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες- ενώ πρωινές ώρες, στις 28 Φεβρουαρίου, διεξήχθη φυσικός έλεγχος τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Σε ένα από τα εμπορευματοκιβώτια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 76 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100κιλών και 730 γραμμαρίων. Στις 2 Μαρτίου το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Νάουσας.

Το φορτηγό που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Έτσι, προχώρησαν στην σύλληψη του οδηγού , του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Στη συνελήφθησαν τρία ακόμα άτομα εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Από την Λιμενική Αρχή κατασχέθηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, ενώ δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εξέταση.

Exit mobile version