Ποσειδώνια 2022: Με συμμετοχή ρεκόρ στη «Μέκκα της Ναυτιλίας»

24 εθνικά περίπτερα, 1.900 εταιρείες από 87 χώρες, εφοπλιστές, πολιτικοί, πρόεδροι ναυπηγείων, νηογνώμονες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας θα δώσουν το «παρών» στην παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση που φέτος συμπληρώνει 54 χρόνια ζωής

Πρόσω ολοταχώς για την παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου. Η έκθεση διοργανώνεται για 27η φορά, συμπληρώνοντας 54 χρόνια ζωής και μετά την ακύρωση, το 2020, λόγω της πανδημίας, η αδημονία είναι μεγάλη.

Είναι παράδοση πλέον η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, πληθυσμός που αντιστοιχεί, για παράδειγμα, σε μία και μόνο μεγαλούπολη των ΗΠΑ, να αποδεικνύει μέσω της Εκθεσης των Ποσειδωνίων, ότι παραμένει η Μέκκα της Ναυτιλίας.
Από κάθε γωνιά του πλανήτη συρρέουν στην Αθήνα εφοπλιστές, πολιτικοί, πρόεδροι ναυπηγείων, νηογνώμονες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και κάθε είδους επιχείρηση που ασχολείται με τα ναυτιλιακά, προκειμένου να κάνουν business.
Μπορεί επισήμως τα Ποσειδώνια να διαρκούν πέντε ημέρες, όμως οι συναντήσεις και οι επιχειρηματικές ζυμώσεις αρχίζουν δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, εκτός από τις επιχειρηματικές τους υποχρεώσεις, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ελληνικές φυσικές ομορφιές, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Τα Ποσειδώνια 2022 είναι μεγαλύτερα κατά 7% σε σύγκριση με το 2018 και φιλοξενούν 24 εθνικά περίπτερα. Συνολικά φιλοξενούν πάνω από 1.900 εταιρείες από 87 χώρες.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή συνεχίζει να είναι αυτή των παραδοσιακών ναυπηγικών εθνών της Ιαπωνίας και της Κορέας, αλλά φέτος παρατηρείται αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής, με τα εθνικά περίπτερα της Δανίας, της Νορβηγίας και της Πολωνίας να μεγαλώνουν σημαντικά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδει στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία 10 αντιπροέδρων και υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της Επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, γεγονός που αναδεικνύει και την πολιτική σημασία των Ποσειδωνίων.
Γεωμετρική είναι η αύξηση της παρουσίας των startups που προσφέρουν ψηφιακές λύσεις για όλες τις πτυχές της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Θα φθάσουν σε αριθμό τις 30.

Επίσης, το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων έχει μεγαλώσει και φέτος περιλαμβάνει πάνω από 68 εκδηλώσεις που διοργανώνονται από φορείς 16 χωρών. Παρουσιάσεις νέων προϊόντων και τεχνολογιών, συζητήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα παγκόσμιου εμπορίου και οικονομίας, νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και άλλα σημαντικά θέματα είναι στην ατζέντα. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Εκθεσης Ποσειδωνίων. Τον συναντήσαμε στα γραφεία της διοργάνωσης στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Πιο συμβολική θέση για την έδρα των Ποσειδωνίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει ομολογουμένως.

 

 

 

πηγη: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/posidonia-2022-me-simmetochi-rekor-sti-mekka-tis-naftilias-pics/

 

Exit mobile version