Ποιες πληρωμές προς την εφορία παγώνει έως το τέλος του 2021 η Κυβέρνηση

Μέχρι το τέλος του 2021 παρατείνεται η περίοδος αναστολής είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο που κανονικά εξέπνεε στα τέλη Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε σήμερα πως το «πάγωμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία θα παραταθεί έως το τέλος του 2021. Αυτό επιτρέπεται άλλωστε και από την τροποποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών κανόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι :

«Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει, έμπρακτα, ότι αντιμετωπίζει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα, με κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη και μέριμνα για τη διατήρηση της αναγκαίας κουλτούρας πληρωμών, το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση. Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων και λαμβάνει, στον κατάλληλο χρόνο, τις βέλτιστες δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να κρατήσουμε, στον μέγιστο εφικτό βαθμό, την κοινωνία όρθια και την οικονομία λειτουργική, και τις – προσωρινές – δυσκολίες να διαδεχθεί μια νέα εποχή ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Exit mobile version