Πέθανε ο Λεοπόλδο Λούκε, ο θρυλικός μυστακοφόρος της Εθνικής Αργεντινής του 1978

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Λεοπόλδο Λούκε, βασικό στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής, που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1978 – Ειχε νοσήσει με κορονοϊό

ΗΑργεντινή θρηνεί τον θάνατο του Λεοπόλδο Λούκε, του θρυλικού μυστακοφόρου επιθετικού, ο οποίος υπήρξε βασικό στέλεχος στην θριαμβευτική πορεία της Εθνικής ομάδας μέχρι την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1978. Ο Λούκε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών τη Δευτέρα (15/2) έχοντας νοσήσει με κορονοϊό. Τον θάνατο του άλλοτε σπουδαίου άσου της Ρίβερ Πλέιτ, ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.

Ο Λούκε νοσηλεύτηκε με Covid-19 κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων κι έκτοτε δεν ανάρρωσε ποτέ πλήρως, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής. Υπήρξε κομβικός παίκτης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 1978 σκοράροντας τέσσερα γκολ, ενώ ήταν μέλος της εκπληκτικής επιθετικής τριπλέτας που απάρτιζαν μαζί με τον Μάριο Κέμπες και τον Ντανιέλ Μπερτόνι.

Ο Λούκε σκόραρε το πρώτο γκολ της Αργεντινής στη νίκη με 2-1 εναντίον της Ουγγαρίας, ενώ πέτυχε δύο γκολ και στην περιβόητη επικράτηση επί του Περού με 6-0 που έστειλε την Εθνική ομάδα στον τελικό και μετέπειτα στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Επίσης πέτυχε κι ένα εκπληκτικό μακρινό βολέ στο ματς με τη Γαλλία. Φόρεσε 43 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής και σκόραρε 21 γκολ. Αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στο Κόπα Αμέρικα του 1975.

Επαιξε σε αρκετές ομάδες της Αργεντινής, όπως η Ουνιόν Σάντα Φε, η Ροζάριο Σεντράλ, η Ρασίνγκ Κλουμπ και η Τσακαρίτα Τζούνιορς αλλά κυρίως δοξάστηκε και μεγαλούργησε επί μια πενταετία (1975-1980) με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, της οποίας τη φανέλα φόρεσε περισσότερες από 175 φορές σκοράροντας 75 γκολ. Επίσης φόρεσε τις φανέλες των Σάντος της Βραζιλίας και της μεξικανικής Ντεπορτίνο Ταμπίκο. Τον Φεβρουάριο του ’76 πέτυχε και τα πέντε γκολ στον θρίαμβο της Ρίβερ Πλέιτ επί της Σαν Λορέντσο με 5-1.

 

Exit mobile version