Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Με κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε μαζί» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε χτες (12/09) τους υποψηφίους κοινοτικούς συμβούλους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της ανακαινισμένης βίλας Πετρίδη.

«Στη δυτική Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το κέντρο βάρους της πόλης», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσιάζοντας, παράλληλα με τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, σειρά παρεμβάσεων και μεγάλων έργων που υλοποιήθηκαν στην περιοχή κατά την τρέχουσα τετραετία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων της περιοχής: της βίλας Πετρίδη, που αποτελεί την έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, καθώς και του κτιρίου του παλαιών δημοτικών σφαγείων, που αποτελεί πλέον το στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στον τομέα της καινοτομίας, στεγάζοντας το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που λειτουργεί σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη Cisco.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο πρότζεκτ ανάπλασης του βιομηχανικού συγκροτήματος του Φιξ, που, όπως είπε, με μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ θα έχει κομβική σημασία για την οικονομία της περιοχής αλλά και για την απασχόληση.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή, για να ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και για να δημιουργηθεί πέριξ αυτού ένα μητροπολιτικό πάρκο άνω των 60 στρεμμάτων.

«Ζητούμε ψήφο εμπιστοσύνης για το έργο μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, αναφερόμενος ενδεικτικά στην ανάπλαση που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, στο καινούριο νηπιαγωγείο που λειτουργεί στην Καπετάν Άγρα, στο νέο ΚΕΠ που διαμορφώθηκε στη Λαγκαδά αλλά και στα προγράμματα που εξελίχθηκαν για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, του δικτύου ποδηλατόδρομων, των παιδικών χαρών, του δικτύου φωτισμού κ.ά.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν παρεμβάσεις ανάπλασης στις οδούς Κολωνιάρη και Παναγίας Φανερωμένης, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης συνολικά δέκα εμπορικών δρόμων, για το οποίο η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πέτυχε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 30 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αρχίζουν άμεσα έργα για την τοποθέτηση στην περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε κομβικούς δρόμους, όπως οι οδοί Μοναστηρίου, 26ης Οκτωβρίου, Αναγεννήσεως κ.ά.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

1. Αδάμου Κωνσταντίνα

2. Αλεξίου Ραφαηλία

3. Αντωνιάδης Αθανάσιος

4. Αρβανιτίδου Σταυρούλα

5. Βαβάλα Βασιλική

6. Βαβούρας Κωνσταντίνος

7. Γαβαλίδου Ελισάβετ

8. Γκουρτζούνης Γεώργιος

9. Θεοδούλου Θεόδουλος

10. Κακαράντζας Κωνσταντίνος

11. Κακμής Παναγιώτης

12. Καρατζίβα Νικολέτα

13. Κεχαγιά Χριστίνα

14. Κουτροπούλου Έλλη – Μαρία

15. Κυριακού Νικόλαος

16. Πάζη Αικατερίνη

17. Παπαδοπούλου Γεωργία – Στυλιανή

18. Παπαθανασίου Μαρία

19. Παρασκευοπούλου Μαρία

20. Πολίτου Παρασκευή

21. Ρηνώτα Άννα

22. Σούνδα Σεβαστή – Σταυρωσία

23. Σωτηριάδης Δημήτριος

24. Σωτήρκου Στυλιανή

25. Τάχτα Αθηνά – Μαρία

26. Τσουβάλας Δημήτριος

27. Χαϊτίδου Ευδοξία

28. Χατζηιωάννου Πρόδρομος

Exit mobile version