Παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης “Ένα Παραμύθι για την Άλκη” 23 Οκτωβρίου 2023

κατάλογος της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και επιμελούνται η Ίρις Κρητικού και ο Νίκος Βατόπουλος, μόλις κυκλοφόρησε.

 

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στις 19:30, η έκδοση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παρουσία των συντελεστών της και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση με έργα τους.

 

Η έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» πραγματοποιείται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, και θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου. Με τη συμμετοχή 54 καλλιτεχνών και με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα αντικείμενα, προσφέρει ένα ιστορικό και μαζί ψυχογραφικό βλέμμα στον πυκνό κόσμο της μεγάλης συγγραφέως.

 

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται έργα των εικαστικών δημιουργών, αντικείμενα που έχουν σχέση με την Άλκη Ζέη, καθώς και κείμενα που υπογράφουν οι ομιλητές της βραδιάς:

 

Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Ελληνοαμερικανική Ένωση

Νώντας Παπαγεωργίου, εκδόσεις Μεταίχμιο

Ελένη Μπούρα, επιμελήτρια των βιβλίων της Άλκης Ζέη, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ίρις Κρητικού, αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης

Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή – συγγραφέας

Πριν από την παρουσίαση του καταλόγου, στις 18:30, οι επιμελητές θα υποδεχτούν το κοινό στην έκθεση για μια σύντομη ξενάγηση.

Exit mobile version