Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλύ θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία

French Defence Minister Florence Parly speaks to journalists as she visits the devastated site of the massive explosion at the port of Beirut, Lebanon, August 14, 2020. REUTERS/Thaier Al-Sudani

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλύ αναμένεται να δώσει το «παρών» στην παρέλαση 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων του 1821.

Μετά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Μακρόν να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αθήνα, με αφορμή τα αυστηρότερα μέτρα που τίθενται στη Γαλλία για την ανάσχεση του τρίτου «κύματος» της πανδημίας του κορονοϊού, το Παρίσι φαίνεται πως κατέληξε στην επιλογή της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι π Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το «άκυρο» του Προέδρου Μακρόν δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Έτσι από τα μεσάνυχτα, και επί τέσσερις εβδομάδες, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και των άλλων «κόκκινων περιοχών» δεν θα μπορούν να κάνουν παρά ψώνια πρώτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών απαγορεύονται, ενώ μετατίθεται η έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Exit mobile version