ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Κυρίαρχος ο Δικέφαλος, τυχεροί και κερδισμένοι οι Πειραιώτες

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος από τον Ολυμπιακό αλλά το ντέρμπι έληξε ισόπαλο (1-1) στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον έπαιξε στο μισό γήπεδο καθόλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου αλλά δεν κατόρθωσε να τον νικήσει (1-1) καθώς ένα γκολ του Μπα που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 77′, έσωσε τους «ερυθρόλευκους» από τη διαφαινόμενη ήττα. Είχαν προηγηθεί το τέρμα του Ινγκασον που έβαλε τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ στο 51′,  αμέτρητες τελικές προσπάθειες από την ομάδα του Γκαρσία, που στο φινάλε δεν είχε και την τύχη με το μέρος της καθώς στις καθυστερήσεις ο κεραυνός του Τζόλη αντί για τα δίχτυα, τράνταξε το δοκάρι του Σα.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με τις εντυπώσεις και την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός που ουσιαστικά έπαιξε για να μην χάσει, πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα και διατήρησε τη διαφορά του από τον Δικέφαλο στο +10, ενώ παρέμεινε και αήττητος στη Super League έπειτα από 16 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι άρχισε… δαιμονισμένα με τον ΠΑΟΚ να απειλεί νωρίς (2′) με τον Μουργκ, ο οποίος σούταρε άουτ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Σβαμπ.

Η απάντηση ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 14′ με απειλή διαρκείας: ο Εμβιλά πάτησε περιοχή σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, η μπάλα επανήλθε στα πόδια του άσου των Πειραιωτών που με δεύτερο σουτ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ η τρίτη προσπάθεια του Καμαρά ήταν άστοχη.

Στο 20′ ο Βαλμπουενά προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά, όπως έκανε και ο Σα στο 28′ σε κεφαλιά του Ινγκασον. Οσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και οι χώροι περιορίζονταν με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί ισόπαλο δίχως γκολ (0-0).

Οι δυο προπονητές άρχισαν το β’ ημίχρονο δίχως αλλαγές και ο ΠΑΟΚ ευτύχησε πολύ νωρίς να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του ματς. Στο 51′ ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά προ του Μπα, ο Σα έδιωξε ενστικτωδώς αλλά και ασταθώς και ο Ίνγκασον πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ από πολύ κοντά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ ήταν καθολική στο β’ ημίχρονο όχι μόνο ανασταλτικά αναχαιτίζοντας κάθε προσπάθεια για δημιουργία από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά και δημιουργικά καθώς πλέον πατούσε πλέον πολύ πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το 75′ οι Πειραιώτες δεν είχαν ούτε τελική στο β’ ημίχρονο. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από στατική φάση. Στο 77′ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Πασχαλάκης αστόχησε στην έξοδο και ο Μπα με κεφαλιά «έγραψε« το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προσπάθειά του για τη νίκη και είχε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο στις καθυστερήσεις, οπότε ο Τζόλης τράνταξε το δοκάρι του Σα με κεραυνό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (82′ Τζόλης), Κρμέντσικ (69′ Σβιντέρσκι).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (82′ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (70′ Χασάν), Βρουσάι (62′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82′ Μασούρας).

Exit mobile version