Παναθηναϊκός – Αρης 1-2: Ανατροπή σε τρία λεπτά και προβάδισμα Ευρώπης

Ο Αρης με δύο γκολ σε τρία λεπτά μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ηαποβολή του Μαουρίσιο στο 52′ κι ενώ ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Αρη (1-0), οδήγησε τους Πράσινους σε ολική κατάρρευση. Οι Κίτρινοι σκόραραν δύο γκολ σε τρία λεπτά, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή (1-2) και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντιθέτως, το Τριφύλλι απομακρύνεται ξανά από την επιστροφή στα Κύπελλα Ευρώπης έχοντας υποστεί δύο σερί ήττες.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο και τον Αρη να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του καλή επιθετική προσπάθεια.  Στο 31′ οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ σέντραρε εξαιρετικά και ο Σανκαρέ, ο οποίος έκανε κίνηση φορ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κιτρίνων και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Αρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 45′ με εκτέλεση πέναλτι (ο Βέλεθ έσπρωξε τον Ρος) αλλά ο Μάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη που έπεσε απ’ την σωστή πλευρά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις ισορροπίες να αλλάζουν καθώς μόλις στο 51′ ο Μαουρίσιο τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς. Ο Αρης έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεση και στο 62′ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού και από κοντά ο Μάνος πλάσαρε εύστοχα ισοφάρισε κι εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι (1-1).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να έχουν υποστεί ολικό μπλακ άουτ και προτού συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης ο Αρης βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία στο 65′ έπειτα από σουτ του Μαντσίνι κι ασταθή απόκρουση του Διούδη (1-2).

Ο Παναθηναϊκός όσο κι αν προσπάθησε στο γήπεδο, ο Μπόλονι ό,τι κι αν δοκίμασε από τον πάγκο ρίχνοντας στη μάχη και τους Καμπετσή, Μπουζούκη, Ενγκμπακοτό και Καρλίτος, τίποτα δεν άλλαξε καθώς ο Αρης κράτησε με ασφάλεια το προβάδισμα στο σκορ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (70′ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (79′ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69′ Καμπετσής), Αϊτόρ (58′ Σάντσες), Μακέντα (80′ Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν (59′ Γκάνεα), Τζένγκο (58′ Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86′ Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (93′ Ιωάννου), Μάνος

Exit mobile version