Παγώνη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου lockdown – Ξεχάστε το ρεβεγιόν

Από την τήρηση των μέτρων θα εξαρτηθεί και η συνέχιση ή μη του lockdown πέραν της 30ης Νοεμβρίου. Αυτό ανέφερε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Επιπλέον τόνισε ότι θα πρέπει «να ξεχάσουμε τα ρεβεγιόν» σημειώνοντας ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός ο κάθε ένας θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι του χωρίς οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν θα πάμε πολύ καλά», ανέφερε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα πάμε και σε νέο lockdown.

«Με τα μέτρα που λάβαμε το επόμενο 15νθημερο λογικά θα δούμε αρχικά μια σταθεροποίηση και στην συνέχεια μείωση των κρουσμάτων γεγονός που θα οδηγήσει και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων αλλά και των διασωληνωμένων. Από την πορεία των δύο αυτών δεικτών θα εξαρτηθεί και η πορεία των μέτρων», εξήγησε η κα. Παγώνη.

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα γίνει πριν τις γιορτές, με κανόνες και περιορισμούς. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές. «Ξεχάστε τα ρεβεγιόν. Φέτος θα γιορτάσουμε στα σπίτια μας χωρίς οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να επιτραπούν τα ταξίδια στα χωρία. Αν κάποιοι από αυτούς που είναι ασυμπτωματικοί ταξιδέψουν και μεταδώσουν εκ νέου τον ιό η κατάσταση θα γίνει ξανά πολύ δύσκολη».

 

Exit mobile version