Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τον Μάρτιο η πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τον Μάρτιο αναμένεται η πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Την πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρόεδρό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σχετικά με το πώς θα είναι το διαβατήριο, θα υποβάλουμε νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο» είπε συγκεκριμένα σε τηλεδιάσκεψη με Γερμανούς συντηρητικούς νομοθέτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» είχε ανακοινώσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Είχε γνωστοποιήσει, μάλιστα, ότι τα πιστοποιητικά αρχικά θα πρέπει να δημιουργούνται σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έπειτα η Κομισιόν να εξασφαλίζει ότι θα είναι «συμβατά» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το παραπάνω, μαζί με έξτρα πληροφορίες για τον κάθε πολίτη, θα καταστήσει τα ταξίδια εντός ΕΕ πιο εφικτά και ίσως επιτρέψει και σε πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται σε ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Ισπανία, πιέζουν ως προς τη γρήγορη υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τους εμβολιασθέντες ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια.

Αντιθέτως, Γερμανία και Γαλλία εμφανίζονται πιο διστακτικές καθώς υποστηρίζουν πως το πιστοποιητικό ίσως δημιουργήσει μία υποχρέωση ως προς τον εμβολιασμό.

Exit mobile version