«Οσκαρική ερμηνεία από τον Τσακίρογλου»

Άγιος Παίσιος το σήριαλ που σαρώνει

Τόσο οι τηλεθεατές, όσο και οι χρήστες των social media, αποθέωσαν και και στο τρίτο επεισόδιο  την ερμηνεία του Νικήτα Τσακίρογλου ως Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης με τους χρήστες του twitter να τονίζουν πως είναι εξαιρετικός ηθοποιός και ο τρόπος που παίζει ανατριχιαστικός.

“Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο – είμαι ηθοποιός και έπραξα το καθήκον μου. Ασχολήθηκα με ένα θρησκευτικό θέμα που με ενδιέφερε πάρα πολύ, λόγω και του ότι είμαι ορθόδοξος χριστιανός. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να επιτρέψω να εισρεύσει στην ψυχή μου η δύναμη που είχαν αυτοί οι άγιοι άνθρωποι. Θυσίασαν τη ζωή τους προκειμένου να διδάξουν στον κόσμο τις αξίες του καλού. Οταν ετοιμάζομαι να υποδυθώ έναν ρόλο πάντα φροντίζω να προετοιμάζομαι συγκεντρώνοντας στοιχεία και όλο το απαραίτητο υλικό. Στη σειρά αυτή υποδύομαι τον άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος διακόνησε το ποίμνιό του την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής και του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων από τις εστίες τους που επακολούθησε. Ανέλαβε να οδηγήσει το ποίμνιό του -μέσα στους οποίους ήταν και η οικογένεια του αγίου Παϊσίου, που ακόμη τότε ήταν βρέφος- από τα Φάρασα προς την Ελλάδα. Ο Αρσένιος ήταν ο νονός του Παϊσίου. Αυτός τον βάπτισε στα Φάρασα, λίγο πριν φύγουν για την Ελλάδα, και του έδωσε το όνομα «Αρσένιος».

Η ζωή του Παϊσίου συγκινεί όχι μόνο εμένα, αλλά όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Πρόκειται για ένα εξέχον πρόσωπο της Ορθοδοξίας. Ο Παΐσιος τίμησε με το έργο και τον βίο του την Ορθοδοξία!”

Exit mobile version