Ονειρεμένος ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Ολυμπιακού με εκτελεστή Ζίβκοβιτς

Με σόου Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θύμισε… πρωταθλητή

Ενας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φιλάθλων του κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Ολυμπιακού και επικράτησε στο ντέρμπι της Τούμπας με 2-0. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν σε μεγάλη βραδιά εκτελώντας δύο φορές τους Ερυθρόλευκους, ο Ελ Καντουρί ήταν μαέστρος στο κέντρο και γενικώς οι παίκτες του Δικεφάλου, σε όλες τις γραμμές, θύμισαν τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ του 2019. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως πέραν του γοήτρου και… ψυχολογίας που προσφέρει η νίκη στο ντέρμπι, αποκόμισε και σημαντικό βαθμολογικό όφελος καθώς έπιασε στην τρίτη θέση της Super League την ΑΕΚ και διατήρησε στο -3 τη διαφορά από τον συμπολίτη Αρη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο Κλ. Βικελίδης την ερχόμενη Τετάρτη (21/4).

Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα και νίκησε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων από τον Πέδρο Μαρτίνς. Παρέταξε τον Δικέφαλο με τρεις αμυντικούς αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό του και γενικώς έβγαλε στο γήπεδο μια αποφασισμένη ομάδα για να νικήσει με καλό αγωνιστικό πλάνο και εξαιρετική τακτική προσήλωση.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να έχουν τις φάσεις τους για να σκοράρουν: ο ΠΑΟΚ στο 15′ με τον Αουγκούστο, ο Ολυμπιακός στο 20′ με τον Μπρούμα που σημάδεψε το δοκάρι και με τον Μασούρα στο 29′, ο ΠΑΟΚ στο 32′ με τον Ζίβκοβιτς που δεν σκόραρε έπειτα από παρεμβολή του Παπαδόπουλου και του Σα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος προηγουμένως είχε αλλάξει πλευρά με τον Ελ Καντουρί, κουβάλησε μπάλα, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Σα στο 49′ (1-0). Είχε προηγηθεί το γύρισμα του Ροντρίγκο και το λανθασμένο διώξιμο του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε στο β’ ημίχρονο καθώς στο 63′ ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε εξαιρετικά. Ο Ελ Καντουρί έβγαλε «μαγική» κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ζίβκοβιτς κινήθηκε γρήγορα, πέρασε και τον Σα και από πλάγια θέση πλάσαρε θαυμάσια γράφοντας το 2-0.

Οσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρόπο να νικήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Πασχαλάκη, ο οποίος βρέθηκε σε καλή βραδιά διατηρώντας το μηδέν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83′ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Σβαμπ (83′ Τσιγγάρας), Μπάμπα, Αντρ. Ζίβκοβιτς (70′ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66′ Ουάρντα), Σβιντέρσκι (70′ Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Σωκράτης, Αβράαμ Παπαδόπουλος (60′ Καμαρά), Ανδρούτος, Ρέαμπτσιουκ (71′ Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (60′ Φορτούνης), Μασούρας (79′ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

Exit mobile version