Ομιλία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη σε ημερίδα της Study in Greece

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση της Study in Greece και μίλησε στην ημερίδα που διοργανώθηκε για τα τρία χρόνια της διεθνοποίησης των σπουδών στην Ελλάδα και τις προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η συμβολή του φορέα και το σημαντικό του έργο τα τρία χρόνια της παρουσίας του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της Ελλάδας και παγκοσμίως.

 

Στην ομιλία της η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για τον τουρισμό από τη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που σε συνδυασμό με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό συμβάλλουν στη συνολική ανάπτυξη και τη διεθνή προβολή της χώρας.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Study in Greece», πρόκειται να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας – στρατηγικό εθνικό πολιτικό στόχο, διευκολύνοντας την κινητικότητα φοιτητών και στελεχών.

 

Η Study in Greece (SiG), εθνικός φορέας της Ελλάδας που στοχεύει στη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, έχει την αιγίδα τεσσάρων ελληνικών Υπουργείων: Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και τη γενικότερη στήριξη του ελληνικού κράτους.

Exit mobile version