Ομιλία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρευρέθηκε ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ. σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», με θέμα «Αγροτουρισμός και Γαστρονομικός Τουρισμός: η Διπλωματία της Γαστρονομίας».

 

Τιμώμενος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Carlos Martin Cosme, Πρόεδρος του Ευρ. Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), ενώ θεματικές ομιλίες έκαναν φορείς τουρισμού γαστρονομίας και αγροτικής ανάπτυξης, επιστήμονες και καταρτισμένοι επαγγελματίες.

 

Η εκδήλωση αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του ρόλου της γαστρονομίας και του αγροτουρισμού ως ειδικές μορφές τουρισμού.

 

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του αγροτουρισμού που προάγει την πολιτισμική αλληλεπίδραση, καθώς οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ντόπιους πληθυσμούς, μέσα από τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία.

 

Επεσήμανε τη σπουδαιότητα της γαστρονομίας καθώς αποτελεί το 1/3 των δαπανών ενός επισκέπτη. Η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για το γαστρονομικό της ενδιαφέρον και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα.

 

Η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού όπου ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν δύο από τις βασικές του προτεραιότητες.

 

Η Υφυπουργός δήλωσε: «Στόχος μας από την αρχή της θητείας μας η ανάδειξη της διασύνδεσης των ειδικών μορφών τουρισμού ώστε ο επισκέπτης να ανυπομονεί να επιστρέψει στον τόπο μας για να ξαναζήσει μία ολιστική, τουριστική εμπειρία».

Exit mobile version