Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στο βασικό αγαθό της ζωής του ανθρώπου και κάθε ζωντανού οργανισμού πάνω στον πλανήτη.

Παράλληλα είναι ο καταλύτης για την ισορροπία στη φύση. Βάσει αυτής της ιδιότητας, θα έπρεπε λογικά να αποτελεί θέμα γόνιμου αναστοχασμού για τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες ώστε να συνειδητοποιήσουν την σημασία του, διότι για πολλούς η ύπαρξη του και κυρίως η διαρκής και απρόσκοπτη διαθεσιμότητα του θεωρείται  δεδομένη και αυτονόητη.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που πολιτικοί έχουν σκεφθεί να ιδιωτικοποιήσουν το δώρο της ζωής που απλόχερα μας προσφέρει η φύση.

Όμως, όπως σοφά έχει δηλώσει και ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Δημήτρης Πολιτόπουλος Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σύνεση και δεν μπορεί να είναι ιδιωτικό”.

Ειδικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν μπει σε μια αχαρτογράφητη περιοχή εξελίξεων που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής, η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού έρχεται να μας αφυπνίσει από την ψευδαίσθηση της αφθονίας, διότι το γλυκό – πόσιμο νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία και πολλές κοινωνίες βιώνουν τη στέρησή του.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ με αφορμή την σημερινή ημέρα, επισημαίνουν ότι πολίτες και πολιτικοί πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι για αυτό το τόσο κοινό αλλά συνάμα τόσο σημαντικό αγαθό, για την επιβίωση του πλανήτη. Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι το νερό, ως ένα φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό και χρήζει προστασίας στο σύνολο του κύκλου του (υπόγεια νερά, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ακτές, υγρότοποι κ.λπ).

Σαφώς και έχει έρθει η ώρα να μπουν κανόνες για τη σωστή χρήση του, σαφώς και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και να μην αντιμετωπίζουμε το νερό ως είδος εν αφθονία, και σαφώς το νερό ΔΕΝ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Όπως τονίζει η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, «Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εγκαλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το υπερταμείο και πάλι στο δημόσιο και μάλιστα με προθεσμία εντός 6 μηνών, δηλώνουμε ότι ιδιωτικοποιήσεις με δόλιους τρόπους δε θα αφήσουμε να περάσουν. Στεκόμαστε δίπλα σε εργαζόμενους και πολίτες. Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Exit mobile version