Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η κοροϊδία με το Μarket Pass

Το γεγονός ότι πάνω από 1.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα έκαναν αιτήσεις για ένταξη στο market pass αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι πολίτες ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, δεν σταματούν να κάνουν αιτήσεις για να διεκδικήσουν ακόμη και τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση, διατυμπανίζοντας ότι κάνει κοινωνική πολιτική.
Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει ένα δήθεν κοινωνικό μέτρο που εξαιρεί εκείνους που χρειάζονται την μέγιστη βοήθεια και χωρίζει τους πολύτεκνους σε πολύτεκνους δύο ταχυτήτων. Ειδικότερα, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της αρχίζει από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, αλλά μόνο μέχρι τα πέντε παιδιά. Με απλά λόγια η κυβέρνηση λέει στους πολύτεκνούς που έχουν πάνω από πέντε παιδιά ότι δεν τους επιδοτεί από το έκτο και μετά.
Παράλληλα χιλιάδες δικαιούχοι, κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας, χάνουν το market pass εξαιτίας των παράλογων περιορισμών που έθεσε ως πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών. Αιτία η πρόβλεψη ότι δεν δικαιούνται την επιδότηση όσοι έστω και για μία μόνο ημέρα το 2021 ήταν φιλοξενούμενοι, ακόμη και αν έκτοτε έχουν δικό τους νοικοκυριό. Δηλαδή αν κάποιος το 2022 έχει δικό του σπίτι και οικογένεια με τέκνα και συνεπώς αυξημένα έξοδα λόγω της ακρίβειας και αυτό αποτυπώνεται και στη φορολογική του δήλωση το 2022, η κυβέρνηση τον αφήνει χωρίς επιδότηση, διότι ήταν φιλοξενούμενος το 2021. Το γεγονός ότι έχει πλέον δικό του νοικοκυριό και το δηλώσει στην Εφορία και φορολογείται, δεν λαμβάνεται υπόψη από το κράτος.
Κατά τα άλλα το ίδιο κράτος, επαίρεται για την ψηφιακή επανάσταση που υποτίθεται ότι έχει συντελεστεί, αλλά λαμβάνει ως δεδομένο κάτι που ίσχυε πριν από δύο χρόνια.

Exit mobile version