Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουν την στήριξη στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που ουσιαστικά εξαφανίζει τα χρόνια σπουδών τους και κατά συνέπεια τους αποκόβει από οποιαδήποτε περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία. Ουσιαστικά τους υποβιβάζει στο εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη.

Τα δίκαια αιτήματα είναι αφενός η άμεση απόσυρση Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και αφετέρου η επαναφορά των επαγγελμάτων στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Παράλληλα ζητούν παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγράμματα στο Σπουδαστικό Σώμα, καθώς κα την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Σε κοινή τους δήλωση οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κκ Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δημήτρης Πολιτόπουλος τονίζουν ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μια ορθή απόφαση που θα αποκαθιστά ηθικά, επαγγελματικά και μισθολογικά τους καλλιτέχνες και τους εργαζομένους στο χώρο της τέχνης και τον πολιτισμό. Αποφάσεις εδώ και τώρα, όχι ατέρμονες συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Exit mobile version