Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Εκλογές: Το 40% αποχής του 1ου γύρου ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις

Η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις λαϊκές δίπλα σε συνταξιούχους, παραγωγούς και εμπόρους

Είναι προφανές για ακόμα μία φορά ότι μία μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων είναι πλήρως απογοητευμένη από τις χιλιοφορεμένες και αποτυχημένες πολιτικές των κυρίαρχων κομμάτων. Γι’ αυτό τα ποσοστά αποχής στον πρώτο γύρο έφτασαν στο 40%, ενώ μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων ψήφισαν αναλογιζόμενοι «το μη χείρον βέλτιστον». Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα που έχει τη δύναμη να ανατρέψει τις προβλέψεις.

Στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες του 2ου γύρου των εκλογών, η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συμπρόεδρος του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μετά την επιστροφή της από την τελευταία της περιοδεία σε Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε τις λαϊκές των περιοχών: Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού – Αργυρούπολης , Καλλιθέας , Παλαιού Φαλήρου .  Λίγες ώρες πριν τις κάλπες είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παραγωγούς, εμπόρους, αλλά και με πλήθος πολιτών, επαγγελματίες και συνταξιούχος, για τους οποίους μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων, ο  πληθωρισμός και η ακρίβεια αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο 1 πρόβλημα,.

Οι παραγωγοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική ύπαιθρο, την αγροτική και ζωική παραγωγή που αργοπεθαίνει από τα υπέρογκα κόστη, την ερήμωση της υπαίθρου, την νομοθεσία που ευνοεί επιχειρηματικούς κολοσσούς και τους αναγκάζει να πωλούν την παραγωγή τους έναντι πινακίου φακής. Οι συνταξιούχοι αγανακτισμένοι, καθώς οι πενιχρές συντάξεις, τα αυξημένα ενοίκια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, τους οδηγούν στην φτωχοποίηση, ενώ η υγειονομική και η φαρμακευτική περίθαλψη σε καμία περίπτωσή δεν είναι αυτή που αξίζουν η γιαγιά και ο παππούς, τα χέρια που μας μεγάλωσαν.

«Όλοι όσοι απείχαν, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό όσων ψήφισαν αναλογιζόμενοι «το μη χείρον βέλτιστον» είναι η μερίδα του κόσμου που θέλουμε να φέρουμε κοντά μας και να ενώσει τη δύναμή τους μαζί μας, τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Η πολυφωνία στην ελληνική Βουλή και η “πράσινη” εκπροσώπηση αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα είναι απαραίτητες όσο ποτέ. Αποτελούμε μια πλήρη εναλλακτική πολυθεματική πολιτική πρόταση, όπου η λύση για κάθε σύγχρονο πρόβλημα που ταλανίζει τους συμπολίτες μας είναι πλήρως κοστολογημένη όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με βάση τις επιπτώσεις στο περιβάλλον για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους Έλληνες και τα παιδιά μας», δηλώνει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα.

Exit mobile version