Οι Γουόριορς είναι οι πρωταθλητές του NBA

Οι Γουόριορς χρειάστηκε να ανέβουν έναν Γολγοθα την τελευταία τριετία. Είδαν κόσμο να τους ξεγράφει. Απάντησαν με το 4ο πρωτάθλημά τους σε 8 χρόνια, με όλους τους παίκτες του βασικού ροτέισον να έχουν μία ιστορία εξιλέωσης να τους ακολουθεί. Από τον Κάρι και τον Τόμπσον, μέχρι τον Γκριν, τον Γουίγκινς και τον Πέιτον. Το SPORT24 παρουσιάζει τον δρόμο της εξιλέωσης των Γουόριορς και των παικτών τους.

 

Οι Γουόριορς είναι οι πρωταθλητές του NBA χάρη στην επικράτησή τους με 4-2 των Σέλτικς στους NBA Finals. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά. Πληγώθηκαν όσο λίγες ομάδες στην ιστορία της λίγκας, χάνοντας την Γη κάτω από τα πόδια τους. Πάλεψαν όμως και επέστρεψαν εκεί που ανήκουν: Στο μπασκετικό Έβερεστ.

Ο δρόμος των Γουόριορς ήταν δύσβατος. Γεμάτος εμπόδια. Πόνο. Αίμα. Πολύς κόσμος τους ξέγραψε. Οι ίδιοι όμως φρόντισαν να φέρουν τούμπα την κατάσταση και να σηκώσουν κεφάλι όταν δεν τους πίστευε κανείς.

Η πτώση μίας δυναστείας και η επάνοδος

Ήταν 13 Ιουνίου 2019 όταν οι Γουόριορς ηττήθηκαν από τους Ράπτορς στο Game 6 των NBA Finals στο Τορόντο. Έπειτα από δύο σερί πρωταθλήματα (και τρία σε τέσσερα χρόνια) είχαν λυγίσει. Βασικά δεν είχαν λυγίσει απλώς. Φαινόταν να έχουν σπάσει.

Το τέλος του Game 6 με τους Ράπτορς βρήκε τους Γουόριορς να μαζεύουν τα κομμάτια τους. Στο Game 5 είχαν χάσει τον Κέβιν Ντουράντ με ρήξη αχίλλειου τένοντα. Στο Game 6 έχασαν τον Κλέι Τόμπσον με ρήξη χιαστού. Όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν απλώς η αρχή των βασάνων της ομάδας.

Οι δύο σεζόν που ακολούθησαν ήταν από τις δυσκολότερες στην ιστορία της ομάδας. Στην offseason του 2019 είδαν τον Κέβιν Ντουράντ να αποχωρεί για χάρη των Νετς. Την σεζόν 2019/20 ήξεραν ότι δεν θα είχαν τον Τόμπσον και είδαν τον Κάρι να αγωνίζεται μόλις σε 5 παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν την κανονική περίοδο με το χειρότερο ρεκόρ στο NBA (15-50). Αρκετοί είπαν ότι ήταν ένα προσωρινό εμπόδιο.

Στην offseason του 2020 όμως ήρθε το νέο σοκ: Ο Κλέι Τόμπσον υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και τέθηκε εκτός και για την σεζόν 2020/21. Οι ψίθυροι άρχισαν να γίνονται φωνές. Η μυθική σεζόν του Κάρι έκρυψε κάποια πράγματα, αλλά το τέλος της σεζόν βρήκε το Γκόλντεν Στέιτ εκτός playoffs. Ο κόσμος άρχισε να τους αμφισβητεί. Δεν πίστευε ότι οι Γουόριορς μπορούν να επιστρέψουν στο ίδιο επίπεδο.

Η φετινή σεζόν όμως έδειξε ότι ποτέ δεν πρέπει κάποιος να ξεχνάει αυτό το Γκόλντεν Στέιτ. Οι Γουόριορς ξεκίνησαν την χρονιά με 18 νίκες στα πρώτα 20 παιχνίδια τους. Ο Κάρι έπαιζε σαν… Κάρι. Ο Γκριν σαν… Γκριν. Ο Τζόρνταν Πουλ εξερράγη. Κάποια στιγμή τον Ιανουάριο επέστρεψε ο Κλέι Τόμπσον. Οι Γουόριορς χρειάστηκαν ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά τελικά βρήκαν χημεία όταν έπρεπε. Το τέλος της σεζόν τους βρήκε πρωταθλητές. Και με πολλές ιστορίες εξιλέωσης.

Στεφ Κάρι: Προσθέτοντας το παράσημο που του έλειπε

Ο Στεφ Κάρι είχε μία μυθική σεζόν πέρυσι. Κανείς δεν αμφισβήτησε την κλάση του. Βαδίζοντας ωστόσο στο 34ο χρόνο της ηλικίας του, υπήρξαν αρκετοί που αναρωτιόντουσαν αν μπορεί να τραβήξει το Γκόλντεν Στέιτ μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η παρουσία του Ντουράντ την τριετία 2016-2019, διάστημα στο οποίο οι Γουόριορς πήραν δύο σερί πρωταθλήματα (2017, 2018), με τον νυν σταρ των Νετς να κατακτά ισάριθμα βραβεία MVP των τελικών, έμοιαζε για κάποιο λόγο να αφήνει μία “σκιά” στα επιτεύγματα του Κάρι.

 

Δεν είχε σημασία αν ήταν ο Κάρι αυτός που άλλαξε το NBA, αν έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αν οι Γουόριορς ήταν πάντα η δική του ομάδα. Η παρουσία – και τα διαπιστευτήρια – του Ντουράντ έκανε κάποιος να αμφισβητούν ακόμα και τον Κάρι και την ηγετική του παρουσία.

Ο Κάρι τα άκουσε όλα αυτά. Απάντησε με μία ακόμα τρομερή σεζόν και μία ακόμα καλύτερη παρουσία στα playoffs και στους NBA Finals. Η παρουσία του στην σειρά με τους Σέλτικς έδιωξε την αμφιβολία από το μυαλό κάθε ανθρώπου που τον αμφισβήτησε. Ο Κάρι είχε 31.2 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσο όρο, κατακτώντας το μοναδικό βραβείο που του έλειπε: Αυτό του MVP των NBA Finals. Ποιος μπορεί να του πει κάτι πλέον;

Κλέι Τόμπσον: Ο άνθρωπος που διέλυσε κάθε πρόβλεψη

Ο Κλέι Τόμπσον έχασε 2.5 σεζόν από την καριέρα του. Από την στιγμή που είχε εκείνη την άγαρμπη πτώση στο παρκέ στο Game 6 των NBA Finals 2019 κόντρα στους Ράπτορς έπειτα από ένα φάουλ που κέρδισε από τον Ντάνι Γκριν σε προσπάθειά του για κάρφωμα – ένα παιχνίδι που είχε 30 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου – πέρασε από μία κόλαση. Επέστρεψε όμως πιο δυνατός από ποτέ.

Υπήρχε κόσμος που πίστεψε στον Τόμπσον. Που υποστήριξε ότι λόγω στυλ παιχνιδιού θα μπορέσει να ανακάμψει. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι ωστόσο τόνιζαν ότι είναι αδύνατο να είναι ο ίδιος παίκτης. Ο Τόμπσον τα ήξερε όλα αυτά. Μόνο ο ίδιος ήξερε τι χρειάστηκε να κάνει για να πατήσει παρκέ. Πόσες ώρες πέρασε κάνοντας αποθεραπεία. Επέστρεψε τον Ιανουάριο και ήταν σκουριασμένος. Σταδιακά όμως άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Υπήρξαν στιγμές που θύμισε τον παίκτη που ήταν πριν από 3 χρόνια, όπως στο Game 6 με τους Γκρίζλις στον δεύτερο γύρο των playoffs.

 

 

ΠΗΓΗ: SPORT24.gr

Exit mobile version