«Οι ερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι σταθμός για την ολοκλήρωση της παραπέρα ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ.»

Άρθρο στην εφημερίδα “Το Παρόν”

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν πια παρελθόν. Οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν πολλά και πολυσήμαντα μηνύματα. Η αποκωδικοποίησή τους είναι σημαντική υποχρέωση, ώστε ως ΠΑΣΟΚ να πορευτούμε προς την δεύτερη εκλογική μάχη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα καθαρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες το βράδυ των εκλογών, ήταν η αδήριτη ανάγκη για μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα, για να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη ανάπτυξη. Αυτή η απαίτηση απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ που βγαίνει από τις κάλπες σημαντικά ενισχυμένο και όλα δείχνουν, ότι μπορεί να διαφοροποιηθούν ριζικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, με το ΠΑΣΟΚ να ενισχύει καθοριστικά τα ποσοστά του.

Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει με την δύναμη των πολιτών να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε ο  ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε. Δεν έπεισε με την λαϊκίστικη, ισοπεδωτική αντιπολιτευτική του τακτική και η κοινωνία του έστειλε με ηχηρό τρόπο το μήνυμα. Απάντηση στο μοντέλο διακυβέρνησης της Ν.Δ δεν μπορεί να είναι το μοντέλο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, γιατί οι πολίτες έχουν διαπιστευτήρια του κόμματος μας. Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά το κράτος δικαίου, να μειώσουμε τις ανισότητες με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, αυτό είναι το δικό μας στοίχημα ενόψει των δεύτερων εκλογών.

Γι’ αυτό αυτή την ώρα καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για να δυναμώσουμε και άλλο τη δημοκρατική παράταξη. Να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει στα σοβαρά ότι όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι.  Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί απέναντι της να έχει τον χρυσό χορηγό της. Αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιεί ως σκιάχτρο.

Οι πολίτες εντόπισαν τις πολιτικές παλινωδίες του κ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω στην αγωνία της πολιτικής τους επιβίωσης, αγκάλιασαν τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, “ξέπλυναν” την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και αξιοποίησαν ως και τη γραμμή Μπαρμπαρούση για να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Γι’ αυτό του γύρισαν την πλάτη, επέλεξαν συγκριτικά την Ν.Δ των υποκλοπών , της αύξησης των ανισοτήτων, της αδυναμίας να τιθασευτεί η ακρίβεια, της μεταρρυθμιστικής άπνοιας.

Το ΠΑΣΟΚ το ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες καταγραφήκαμε 2η δύναμη και όλα δείχνουν ότι μπορούμε στο δεύτερο γύρο να τις πολλαπλασιάσουμε. Με προσπάθεια συνεχούς επαφής και διαλόγου με τους πολίτες , με την συστηματική προβολή της προγραμματικής μας ατζέντας σε όλο το φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία. Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Ξέρουμε και έχουμε προτάσεις για τα προβλήματα τους, που επιδείνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Πορευόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία θέλοντας να εκφράσουμε την απαίτηση αλλαγών, ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα για την πορεία της χώρας. Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι σταθμός για την ολοκλήρωση της παραπέρα ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ.

Exit mobile version