Ο Νόι και η σπουδαία φάλαινα

Η τέταρτη -ίσως πιο συγκινητική μέχρι σήμερα- περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

Μια υπέροχη ιστορία γεμάτη ζεστασιά και αυθορμητισμό, με εικονογράφηση που ενθουσιάζει τα παιδιά, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βenji Davies.

 

Benji Davies

Ο Νόι και η σπουδαία φάλαινα
(The Great Storm Whale)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εικονογραφημένα βιβλία

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αντώνης Παπαθεοδούλου

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Αγγλικά

ISBN: 978-960-572-560-0

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΣΧΗΜΑ: 28 x 24,5 εκ.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό

ΤΙΜΗ: 13,30 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ: 464 γρ.

ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια τρομερή καταιγίδα ξεσπά κοντά στο σπίτι του Νόι, και τότε η γιαγιά του βρίσκει αφορμή να του διηγηθεί μια ιστορία για την αξέχαστη φιλία ενός μικρού κοριτσιού και μιας φάλαινας· μια φιλία χαμένη στα βάθη του χρόνου που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά. Καθώς ολοκληρώνεται η αφήγηση, ο Νόι συνειδητοποιεί ότι είναι και ο ίδιος κομμάτι αυτής της ιστορίας.

 

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΪ

«Ένας μικρός πίνακας συναισθημάτων που θέλεις να κρεμάσεις στον τοίχο σου και τα πρωινά μόλις ανοίγεις τα μάτια σου να κοιτάς και να χαμογελάς, και να σου ζεσταίνει την καρδιά έστω για λίγο…»

Alice on board

 

 

«…Διαβάστε αγκαλιά με τα μικρά σας και δώστε τους την ευκαιρία να μιλήσουν για το πώς νιώθουν για το Νόι, την φάλαινα και τον μπαμπά… Όλα όσα λένε τα παιδιά μας, ακόμα και αν μας φαίνονται αστεία ή δίχως νόημα, αφορούν τόσο εκείνα όσο και εμάς και φυσικά την μεταξύ μας σχέση».

―Ταλκ

 

«…Η αισθητική της εικονογράφησής του σε συνδυασμό με τη γεμάτη ομορφιά ιστορία του μικρού Νόι κατατάσσουν τα βιβλία του σε αυτά που αξίζει να έχει ένα παιδί στη βιβλιοθήκη του».

―Κόκκινη Αλεπού

 

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, Ο Νόι και η φάλαινα τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο του, Το νησί του παππού, κέρδισε το AOI World Illustration Awards 2015, το Children’s Books Professional και το Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015. Το 2020 τιμήθηκε για δεύτερη φορά με το Oscar’s First Book Prize για το βιβλίο του Το Γυρινάκι. Είναι ο εικονογράφος της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο, και έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Νίνα.

Περισσότερα για τον Benji Davies και τα βιβλία του θα βρείτε στο www.benjidavies.com

 

 

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, με ήρωα τον μικρό Νόι:

Exit mobile version