Νίκος Καραγιαννακίδης: Η ΝΔ από τον πρώτο γύρο θα αγγίξει τα ποσοστά αυτοδυναμίας

«Η εκτίμησή μου είναι ότι από τον πρώτο γύρο,  παρά τον εκλογικό νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποσκοπούσε στο να μην υπάρξει αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο για να προκληθεί πολιτική αναταραχή στη χώρα- η ΝΔ θα αγγίξει τα ποσοστά αυτοδυναμίας που απαιτεί ο δεύτερος εκλογικός νόμος. Επομένως, πράγματι όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές ουσίας, οι οποίες θα δείξουν ότι μπορούμε την αυτοδυναμία έχει απόλυτο δίκιο. Δεν πρέπει καμία ψήφος να πάει χαμένη, δεν πρέπει κανένας να επιλέξει την αποχή», ήταν η απάντηση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκου Καραγιαννακίδη στην ερώτηση αν είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσκεκλημένος του Θόδωρου Παπαδόπουλου και του Γιάννη Χαβιανίδη στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» στο Europe One προσέθεσε πως ακούει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διάφορες θεωρίες για την ημερομηνία των εκλογών: Πως δηλαδή η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στις κάλπες την 21 Μαΐου ώστε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι να μην πάνε να ψηφίσουν γιατί θα έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. «Ξεχνούν φαίνεται πως οι ίδιοι είχαν κάνει το 2019 τις εκλογές στις 7 Ιουλίου» σχολίασε δηκτικά. «Ωστόσο το ζητούμενο για συμμετοχή είναι αυτό το οποίο επιδιώκει η ΝΔ πάση θυσία, διότι φαίνεται σε όλες τις μετρήσεις ότι ¨φλερτάρει¨ με τα ποσοστά της αυτοδυναμίας του δεύτερου εκλογικού νόμου. Αυτό είναι το σημαντικότερο, αυτό είναι που θα στείλει το μήνυμα για τις επόμενες κάλπες στις 2 Ιουλίου.

Πιστεύω» κατέληξε, «ότι από αυτές τις κάλπες δεν μπορεί να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση,  διότι είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή ένα κόμμα να φτάσει το 47-48% και ασφαλώς δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με κάποιο άλλο κόμμα με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Exit mobile version