Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ την υποτιθέμενη παρενόχληση τουρκικών F-16 από ελληνικά S-300

Θα στείλει στα υπουργεία άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας, τα αρχεία των ραντάρ που «καταγράφουν την παρενόχληση της Ελλάδας στα τουρκικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300» όπως αναφέρουν

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα Ελληνοτουρκικά με την Τουρκία να τραβάει στο σχοινί στα άκρα και να εμπλέκει και το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει στο ΝΑΤΟ και στα υπουργεία άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας, τα αρχεία των ραντάρ που «καταγράφουν την παρενόχληση της Ελλάδας στα τουρκικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300».

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, τα αεροσκάφη F-16 «που επιχειρούσαν υπό τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας πτήσεις αποστολής σε διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που σταθμεύει στην Κρήτη στις 23 Αυγούστου. Το ραντάρ εντοπισμού στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 εγκλώβισε F-16, το οποίο εκτελούσε πτήση αποστολής σε ύψος 10.000 ποδών δυτικά της νήσου Ρόδου, με πύραυλο εδάφους-αέρος». «Οι Έλληνες στρατιωτικοί αξιωματούχοι, από την άλλη πλευρά, επέλεξαν να διαψεύσουν τη συμπεριφορά αυτή, η οποία περιγράφεται ως «εχθρική πράξη» στους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τόνισε από την πλευρά του πως «αυτό που έκανε ο γείτονάς μας, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την ένταση, πρέπει να το δούμε, να το κατανοήσουμε και να το εξηγήσουμε. Τέτοια απροκάλυπτη κακοήθεια και απερισκεψία είναι απαράδεκτη». Χτες και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία πάντως έχει απορρίψει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, επισημαίνοντας πως τα Τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονταν σε χώρο και σημείο που δεν έπρεπε και δεν είχε δηλωθεί.

 

makthes.gr

Exit mobile version