NBA, Σέλτικς: Η πορεία μέχρι τους τελικούς ήταν γεμάτη εμπόδια και υπερβάσεις

Το άσχημο ξεκίνημα. Η δήλωση του Μάρκους Σμαρτ. Το γύρισμα του διακόπτη. Οι Σέλτικς επέστρεψαν στους τελικούς του NBA έπειτα από 12 χρόνια. Είναι η καλύτερη ομάδα της από τον Ιανουάριο και μετά. Και πλέον έχουν και την μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης εποχής: Να λυγίσουν τους Γουόριορς.

Οι Σέλτικς είναι στους τελικούς του NBA. Οι “Κέλτες” νίκησαν με 100-96 τους Χιτ στο Μαϊάμι στο Game 7, έκαναν το 4-3 και επέστρεψαν στην μεγάλη γιορτή της κορυφαίας λίγκας του κόσμου μετά το 2010. Ο Τζέισον Τέιτουμ αναδείχθηκε MVP των τελικών της Ανατολικής περιφέρειας. Όλοι πανηγυρίζουν. Πριν από μερικούς μήνες βέβαια, τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν ο Μάρκους Σμαρτ ξέσπασε μετά από μία ήττα των Σέλτικς από τους Μπουλς, που έριξε το ρεκόρ των “Κελτών’ στο 2-5. Όντας ο φυσικός ηγέτης της ομάδας αισθάνθηκε ότι έπρεπε να πει κάτι. Και… άστραψε και βρόντηξε.

Θέλω απλώς να παίξω μπάσκετ” δήλωσε τότε, για να πει στην συνέχεια: “Όλες οι ομάδες ξέρουν ότι προσπαθούμε να δώσουμε την μπάλα στον Τέιτουμ και τον Μπράουν. Κάθε ομάδα είναι προγραμματισμένη και έχει μελετήσει τρόπους να σταματήσει τον Τέιτουμ και τον Μπράουν.

 

ΠΗΓΗ: https://www.sport24.gr/basket/nba-seltiks-i-poreia-mechri-toys-telikoys-itan-gemati-empodia-kai-ypervaseis.9648747.html

Exit mobile version