Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και πάλι»

Άρθρο στην εφημερίδα “Το Βήμα”

H κλεψύδρα για τις εκλογές ήδη γύρισε. Δυστυχώς όμως απουσιάζει ο ουσιαστικός δημόσιος διάλογος για την πορεία της χώρας. Λείπει η αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις και προτάσεις.

H Κυβέρνηση πάσχει από αυτοθαυμασμό. Σιωπά για κάθε τι που αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών, οχυρωμένη πίσω από το απόρρητο. Δεν ονομάζεις βέβαια και απαύγασμα της Δημοκρατίας αυτή την κατάσταση. Πολιτική συγκάλυψης, ένοχη σιωπή το ονομάζεις. Απέναντι στο κύμα ακρίβειας η Κυβέρνηση συνεχίζει μια πέρα από κάθε όριο επιδοματική πολιτική μη υιοθετώντας προτάσεις που θα μπορούσαν να έχουν άμεσο, ορατό αποτέλεσμα, δείχνει ανεπάρκεια αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας, σιωπά απέναντι στην απογείωση των κερδών και υπερκερδών ολόκληρων κλάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χορηγός της Κυβέρνησης. Τις τελευταίες δε ημέρες έχει κάνει δύο συν ένα στρατηγικά σφάλματα. Έκανε πρόταση μομφής μηδενικού αποτελέσματος. Ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής δείχνοντας την μεγίστη θεσμική απρέπεια. Υπονόησε χυδαία ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι υπό εκβιασμό που μπορεί να τον οδηγήσει σε συνεργασία με την Ν.Δ. Δεν θέλει προοδευτική συνεργασία και ποτέ δεν ήταν αυτή η πρόταση στο τραπέζι. Είδε ποτέ κανείς το προγραμματικό πλαίσιο αυτής της πρότασης; Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήθελε ένα ακόμα γύρο λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ. Το δε κυβερνητικό πρόσφατο παρελθόν του δεν αποτελεί καμία εγγύηση προοδευτικότητας.

Είναι αδιανόητο τα δύο αυτά μοντέλα διακυβέρνησης να εμφανίζονται ως οι μόνες επιλογές για τους πολίτες. Ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει μια πραγματική αλλαγή που είναι η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. Μοναδικός μοχλός για να γίνει πράξη αυτό είναι το δυνάμωμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Με όπλο την αυτονομία μας, την ανανέωσή μας, το πρόγραμμά μας, τα ανανεωμένα ψηφοδέλτιά μας και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας την ευθύνη απέναντι στη χώρα και την κοινωνία, προχωράμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ και θα πρωταγωνιστήσει.

Exit mobile version