Νάντια Γιαννακοπούλου: «Αναγκαιότητα για την πορεία της χώρας η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε βασική δύναμη της αντιπολίτευσης»

Η κλεψύδρα γύρισε. Ήδη προχωράμε προς τις δεύτερες και αποφασιστικές εκλογές. Στις εκλογές ασφαλώς ψηφίζουμε για Κυβέρνηση, ωστόσο ταυτόχρονα ψηφίζουμε και για αντιπολίτευση. Πολύ περισσότερο τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε καίριο πλήγμα. Με την ισοπεδωτική τακτική του, τον λαϊκισμό σαν βασικό χαρακτηριστικό του γνώρισμα κράτησε όρθια μια Κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε από εσφαλμένη διαχείριση κρίσεων, αδιαφάνεια, διεύρυνση ανισοτήτων και επαναφορά παθογενειών του κομματισμού και του πελατειασμού.

Το επίδικο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αλλά και για την εξισορρόπηση του πολιτικού συστήματος να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μία αξιόπιστη, ισχυρή, μεταρρυθμιστική ,αποτελεσματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου γνήσια προοδευτική. Αυτό δεν είχε αποτυπωθεί το προηγούμενο διάστημα. Δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να το εκφράσει και να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ και να την αντιπολιτευτεί επί ίσοις όροις με προτάσεις. Πώς ζητούν τώρα το χρόνο και την πίστωση να το κάνουν;

Ο λαός έκρινε και έδωσε εντολές στις 21 Μαΐου. Μπορεί η κάλπη να αδειάζει όμως υπάρχει ένα δεδομένο ισχυρό: μια λαϊκή ετυμηγορία, που είναι τομή. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ούτε περιθώριο, ούτε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Άλλωστε τα ίδια τα στελέχη της Ν.Δ μιλάνε για τρίτες εκλογές αν δεν πετύχουν την αυτοδυναμία. Για εμάς, ιδίως μετά τα αποτελέσματα είναι αναγκαίο με πρόγραμμα, με προτάσεις, με αξιακή ανανέωση και με νέο ήθος, να εκφράσει η προοδευτική παράταξη αυτό που πάντα ήταν: μια εναλλακτική δύναμη εξουσίας, εξισορρόπησης και ελέγχου της ΝΔ, μια δύναμη μεγάλων προοδευτικών αλλαγών. Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλός της. Γι’ αυτό είναι αναγκαία μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπου ο πραγματικός πολιτικός και στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιστρέφει δυναμικά. Η δική μας δουλειά είναι με την ενίσχυση που θα έχουμε στις επόμενες εκλογές, για την οποία έχουμε δεσμευτεί και εργαζόμαστε σκληρά, να επιστρέψει και ο ουσιαστικός έλεγχος στην κυβέρνηση της ΝΔ, εάν αυτή προκύψει.

Exit mobile version