Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ανησυχία στο Κρεμλίνο για τις συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Εντείνονται οι μάχες ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για την κυριαρχία του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Την ώρα που οι συγκρούσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται για έβδομο 24ωρο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο ανάμεσα σε Ρωσία, Γαλλία και ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Καυκάσου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Και αυτό διότι αν και η Αρμενία δέχθηκε να ξεκινήσει κάποιου είδους διαπραγματεύσεις, το Αζερμπαϊτζάν δεν δέχεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα φαίνεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να ρίχνει, όπως λέει η Μόσχα, «λάδι στη φωτιά» καθώς χαρακτήρισε «ανειλικρινή» την προσπάθεια της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Παράλληλα η Μόσχα δείχνει εξαιρετικά δραστήρια και φαίνεται πως έχει μια πιο σαφή στήριξη στην Αρμενία. Μάλιστα ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μιλήσει ήδη τρεις φορές με τον Νικόλ Πασινιάν, ενώ δεν έχει μιλήσει ούτε μία φορά με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. 

Μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Από την άλλη πλευρά οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις των δύο χωρών δεν έχουν τέλος. Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν όπως φαίνεται καταφέρνουν σημαντικά πλήγματα στις αρμενικές δυνάμεις. Μάλιστα ο στρατός των Αζέρων έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από δορυφόρο στο οποίο drone φέρεται να καταστρέφει άρματα μάχης του αρμενικού στρατού. Οι νυχτερινές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και την απόλυτη καταστροφή. Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το φως του ολέθρου. Στο διπλωματικό πεδίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το επεκτατικό του βλέμμα στραμμένο προς τον Καύκασο επιμένει ότι θα βοηθήσει τον «αδερφό λαό» του Αζερμπαϊτζάν.

Exit mobile version