Ν. Καραγιαννακίδης: Θετικό βήμα η απόδοση της πλατείας Ελευθερίας στους κατοίκους

Σχολιάζοντας την απόφαση της δημοτικής Αρχής να αξιοποιηθεί εκ νέου ως υπαίθριο πάρκινγκ η πλατεία Ελευθερίας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να επιστρέψει την πλατεία Ελευθερίας στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και στους επισκέπτες της πόλης κινείται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η δημιουργία 135 νέων θέσεων στάθμευσης στην καρδιά της πόλης με την παράλληλη ¨απελευθέρωση¨ ίδιου αριθμού θέσεων από τους δρόμους του κέντρου και από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με την απόδοση τους στους μόνιμους κατοίκους δίνει μια πολύτιμη ανάσα και στο οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.

Μη ξεχνάμε, πως τα προβλήματα που προκαλούνται καθημερινά στους δρόμους της πόλης οφείλονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην έλλειψη επαρκών θέσεων στάθμευσης. Παράλληλα, και μέχρι τουλάχιστον την ολοκλήρωση των εργασιών του Μετρό, είναι σαφές πως το αυτοκίνητο είναι το μόνο πρόσφορο μέσο μεταφοράς για πολλούς συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε να γίνει πράξη και η δέσμευση που ανέλαβε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την μετατροπή δημοτικών οικοπέδων σε χώρους στάθμευσης, να προχωρήσει η διαμόρφωση των 21 νέων υπαίθριων δημοτικών πάρκινγκ περιμετρικά του ιστορικού κέντρου, πάρκινγκ για τα οποία ακούμε από το Μάιο.

Όλοι θέλουμε λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερο πράσινο, όλοι θέλουμε περισσότερο χώρο για τους πεζούς, όλοι θέλουμε λιγότερη ρύπανση, πλην όμως, οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε σε ποια πόλη ζούμε και τις δυνατότητες έχουμε σήμερα, όχι στο μέλλον».

Exit mobile version