Μυκηναϊκά ξίφη στο Αίγιο «επιβεβαιώνουν την Ιλιάδα του Ομήρου»

Τα τρία ξίφη χρονολογούνται στον δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ., στην περίοδο της πλήρους λαμπρότητας των μυκηναϊκών ανακτόρων στην Τίρυνθα και την Πύλο.

Για εντυπωσιακή ανακάλυψη για τον μυκηναϊκό πολιτισμό, η οποία δείχνει να δικαιώνει την ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου, κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα Il Secolo dItalia, αναφερόμενη σε τρία αρχαία ξίφη που ανακαλύφθηκαν φέτος στην Τράπεζά Αιγίου.

Το άρθρο μιλά με τόνο ενθουσιασμού για την εν λόγω ανακάλυψη, υπογραμμίζοντας πως «ο Μυκηναϊκός πολιτισμός θα μπορούσε να επανεξεταστεί υπό το φως μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει να ξανασχεδιαστούν τα όρια της βασιλείας του Αγαμέμνονα, στην Πελοπόννησο της ύστερης εποχής του Χαλκού. Μια ανακάλυψη που ενδεχομένως να επιβεβαιώσει την ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου».

Τα τρία ξίφη, τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά μυκηναϊκά σχήματα και χρονολογούνται τον δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ., στην περίοδο της πλήρους λαμπρότητας των μυκηναϊκών ανακτόρων στην Τίρυνθα και την Πύλο, ήρθαν στο φως στη διάρκεια ανασκαφής από το Πανεπιστήμιο του Ούντινε στην Ιταλία, αναφέρει η ΕΡΤ.

Exit mobile version