Μπλόκο του Ατρόμητου στον ΠΑΟΚ! Γκέλαρε ο Δικέφαλος στην Τούμπα (1-1)

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα άνοιξε το σκορ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά ο Ατρόμητος «απάντησε» με αυτογκόλ του Μιχάι – Ρεκόρ ο 16χρονος Κούτσιας

Λίγο το… άδειασμα από την υπερπροσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ στην σπουδαία πρόκριση επί της Μπενφίκα πριν από λίγα 24ωρα, λίγο το ότι το μυαλό των παικτών και του Αμπελ Φερέιρα… ταξίδευε στον επερχόμενο «τελικό» με την Κρασνοντάρ για τα πλέι οφ του Champions League, λίγο ο εφησυχασμός μετά το 1-0 του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 57′, έφερε την αδράνεια και την… τιμωρία για τον Δικέφαλο που δέχθηκε την ισοφάριση (1-1) από τον εξαιρετικό Ατρόμητο, που έστησε ένα επιτυχημένο… μπλόκο στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κατέγραψε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια, ενώ η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε τον πρώτο της βαθμό.

Ο Αμπελ Φερέιρα έχοντας στο μυαλό του το επερχόμενο κρίσιμο ματς με την Κρασνοντάρ αλλά και το προηγούμενο παιχνίδι με την Μπενφίκα για τα προκριματικά του Champions League θέλησε να κάνει ένα… ελαφρύ ροτέισον χρησιμοποιώντας τον Μιχάι στην άμυνα, τον Μπίσεσβαρ στα άκρα και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην επιθετική τριπλέτα.

Ο Δικέφαλος ωστόσο δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, κάτι στο οποίο συνετέλεσε και η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου, που επικεντρώθηκε πρωτίστως στο να μην δεχθεί γκολ. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε όλες κι όλες 2-3… υποψίες φάσεων καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Την ίδια ώρα πάντως ο Ατρόμητος ούτε που πάτησε στην περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά καθώς και οι δυο ομάδες, και κυρίως ο Ατρόμητος αποφάσισε να ανοιχτεί προσπαθώντας να παίξει ποδόσφαιρο. Εξ ου και η ομοβροντία φάσεων που υπήρξε λίγο μετά τη σέντρα: Στο 51′ ο Τζόλης απείλησε με βολίδα μέσα από την περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης αντέδρασε σωστά, στο 52′ ο Κιβρακίδης σημάδεψε το δοκάρι σε αντεπίθεση του Ατρομήτου και στο 56′ ο Γιακουμάκης απείλησε ξανά σε κόντρα επίθεση.

Τα δύο γκολ

Και στο επόμενο λεπτό (57′) έφτασε η ώρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Γιαννούλη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας (1-0) λίγες ημέρες μετά το τέρμα που πέτυχε επί της Μπενφίκα. Το γκολ ΠΑΟΚ πάντως δεν πτόησε τον Ατρόμητο που στην επόμενη φάση απείλησε ξανά με τον Γιακουμάκη, ο οποίος όμως και πάλι δεν ήταν αποτελεσματικός.

Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να ελέγξει τον ρυθμό του ματς δίχως να απειληθεί αλλά σε μια ανυποψίαστη στιγμή ο Ατρόμητος ισοφάρισε χάρη σε αυτογκόλ του Μιχάι στο 77‘. Ο Ενσικουλού έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα και ο νεαρός αμυντικός του Δικεφάλου στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Το ρεκόρ του Κούτσια

Το παιχνίδι, μολονότι δεν είχε θετική έκβαση για τον ΠΑΟΚ, έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς ο Γιώργος Κούτσιας σε ηλικία μόλις 16 ετών, 7 μηνών και 10 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Α’ Εθνικής καθώς ξεπέρασε την επίδοση του Θωμά Μαύρου, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 8 μηνών και 17 ημερών.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (81′ Κρέσπο), Μιχάι, Γιαννούλης, Σβαμπ, Εσίτι (81′ Νινούα), Μπίσεσβαρ (86′ Βρακάς), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (72′ Πέλκας), Σβιντέρσκι (72′ Κούτσιας).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Στρούγγης, Γούτας, Γκάλο, Τομάσεβιτς, Χαρίσης (73′ Ούμπιδες), Σάλομον, Κιβρακίδης, Ραμπέγιο (88′ Μουνίθ), Γιακουμάκης, Μανούσος (46′ Κωτσόπουλος).

Exit mobile version