Η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική για ένα ημίχρονο και διέλυσε την Βιγιαρεάλ με 4-0 στην πρεμιέρα του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της.

Για πρώτη ζαριά τα ντόρτια δεν είναι κι άσχημα. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ζαριά που μπορείς να χτίσεις πάνω της.

Ο Ουνάι Έμερι για μία ακόμα φορά έζησε εφιαλτικό βράδυ σε ένα γήπεδο που τον στοιχειώνει και η Βιγιαρεάλ που πήγε με φιλοδοξίες και βλέψεις στην Καταλονία έφυγε με την ουρά στα σκέλια και με το βαρύ 4-0.

Πρόσωπο της βραδιάς δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Ανσού Φάτι. Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο μικρός ήταν καταιγιστικός. Με την ενέργεια, την ταχύτητα και την όρεξη του διέσυρε την άμυνα των φιλοξενούμενων που δεν βρήκε τρόπο να τον σταματήσει.

Από ωραίο κόψιμο του Τζόρντι Άλμπα, ο Φάτι με ωραίο ευθύβολο σουτ άφησε όρθιο τον Ασένχο για το 1-0 (15’), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοουτίνιο (έπαιξε δεκάρι) έτρεξε ωραία το γήπεδο και έκοψε αριστερά στον Φάτι που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0.

Ο ίδιος παίκτης κέρδισε το πέναλτι, που έδωσε την ευκαιρία στον Λιονέλ Μέσι να ανοίξει λογαριασμό (35’, 3-0), ενώ μία φαρμακερή μπαλιά του Αργεντινού έκανε τον Πάου Λόπεθ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0 (45’).

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα σήκωσε το πόδι από το γκάζι, στην εξίσωση ήρθαν από τον πάγκο για πρώτη φορά Πεδρί, Τρινκάο, Πιάνιτς, με το 4-0 να μένει ως το τέλος σε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα της νέας εποχής Κούμαν για την Μπαρτσελόνα.

 

Exit mobile version