Ο Μπάιντεν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι «φονιάς» ο οποίος θα «πληρώσει τίμημα»

Θετικά απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι «φονιάς», στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC News- ενώ προειδοποίησε ότι θα «πληρώσει τίμημα» για τις παρεμβάσεις του στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε την Τρίτη αναφορά περί των ξένων παρεμβάσεων στις εκλογές του 2020, όπου συμπεραινόταν πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέβλεψε προσπάθειες με στόχο την υπονόμευση της υποψηφιότητας του προέδρου Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο ότι είχε προειδοποιήσει τον Πούτιν για μια πιθανή απάντηση σε επικοινωνία τους στα τέλη του Ιανουαρίου. «Θα πληρώσει ένα τίμημα» είπε ο Μπάιντεν. «Είχαμε μια μακρά συνομιλία, εγώ και αυτός…τον ξέρω σχετικά καλά. Και η συζήτηση άρχισε, του είπα ‘σε ξέρω και με ξέρεις. Αν διαπιστώσουμε ότι συνέβη αυτό, να είσαι έτοιμος’».

Ο Στεφανόπουλος τον ρώτησε: «Οπότε γνωρίζετε τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Πιστεύετε πως είναι φονιάς;». Και ο Τζο Μπάιντεν απάντησε «χμ, το πιστεύω». Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «θα δείτε» πως ο Πούτιν «θα πληρώσει», δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε πως ήταν δυνατή η συνεργασία σε τομείς όπου υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον, παραπέμποντας στην απόφασή του για παράταση της συμφωνίας για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τη Ρωσία τον Ιανουάριο.

Exit mobile version