Μουσικό αφιέρωμα Δήμου Κιλκίς ‘’Εις Μνήμην’’ για τους Πεντεκαϊδεκα Μάρτυρες

Με πλοηγούς τον κεμανέ και τη λύρα η νεανική ομάδα του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου ‘’Ακρίτες του Πόντου’’  Σταυρούπολης διέσχισε τα νερά της μνήμης και ταξίδεψε το κοινό του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς σε μουσικές νοσταλγικές, νοτισμένες με την αύρα της ιωνικής γης.

Με τη χθεσινή συναυλία ‘’Εις Μνήμην’’ αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, που άλλαξε ριζικά τη ζωή των κατοίκων της Ανατολίας επιφυλάσσοντάς τους την οδυνηρή ταυτότητα του πρόσφυγα, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς για τους Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες.

Υπό τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Πουλατζανκλή οι μουσικοί απέδωσαν ορχηστρικές συνθέσεις και παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, της Μικράς Ασίας και

της Προποντίδας ενώ ερμήνευσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, πρωτοπρεσβύτερος  Πολύκαρπος Κοντοζίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ενώ παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα,  Θεμιστοκλής Κοσμίδης εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.         

 

Exit mobile version