Μονομέτωπος ο εκλογικός αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα (βίντεο)

«Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, ίσως, οδηγήσουν τον Ερντογάν σε αλλαγή σκέψης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό και ενδεχομένως, τότε η Δύση να θελήσει μία προσέγγιση, βάζοντας στο τραπέζι μία σχετικά θετική ατζέντα» εκτίμησε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, για την επανεκλογή του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία για τρίτη θητεία.

«Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι θέσεις της Ελλάδας να περιλαμβάνονται στην ατζέντα» επεσήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «ο βασικός σύμμαχος της χώρας μας είναι το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Θάλασσας».

«Αν πιεζόμενη η Τουρκία από τα οικονομικά προβλήματα οδηγηθεί σε διάλογο, ο δικός μας ορίζοντας θα πρέπει να είναι η Χάγη» σημείωσε.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως «απέναντί μας βρίσκεται η πολιτική της ΝΔ και η πραγματικότητα, με τα προβλήματά της να επιδεινώνονται μέρα τη μέρα. Άρα είναι ένας μονομέτωπος για μας, αγώνας».

«Εμείς έχουμε ως στόχο, σε αυτές τις εκλογές, να διεκδικήσουμε την ψήφο κάθε προοδευτικού ψηφοφόρου και όλης της κοινωνίας, ώστε να γίνουμε κυβέρνηση και να εφαρμόσουμε μια διαφορετική πολιτική» τόνισε, «δεν είναι στόχος μας να γίνουμε στρατηγική, προγραμματική ή οτιδήποτε άλλο αντιπολίτευση».

«Αυτή την στιγμή κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και με ποια πολιτική την επόμενη μέρα» ανέφερε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη:

Exit mobile version