Η μοναχοκόρη

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αλίνα, Λάουρα, Ντόρις. Τρεις σύγχρονες γυναίκες βιώνουν διαφορετικά τη μητρότητα. Το βιολογικό ένστικτο, οι οικογενειακές προσδοκίες, τα επαγγελματικά όνειρα και οι κοινωνικές επιταγές τις οδηγούν σε ετερόκλητες αποφάσεις. Σύλληψη, έκτρωση, στείρωση, αποβολή, γέννα: το γυναικείο σώμα γίνεται πεδίο αντικρουόμενων δυνάμεων ανάμεσα στην ελεύθερη επιλογή και την επιβεβλημένη απόφαση.

 

Η Guadalupe Nettel που έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, καταγράφει τους αμέτρητους τρόπους να είσαι μητέρα, τις μάχες, τα δράματα, καθώς και τους τρόπους που μαθαίνουμε τελικά να αγαπάμε.

 

Υποψήφιο για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2023

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Η Guadalupe Nettel (Γκουαδαλούπε Νέτελ) γεννήθηκε στο Μεξικό το 1973 και μεγάλωσε μεταξύ Μεξικού και Γαλλίας. Απέκτησε διδακτορικό στη Γλωσσολογία από το EHESS στο Παρίσι. Είναι συγγραφέας των βραβευμένων μυθιστορημάτων El huésped (2006), El cuerpo en que nací (2011) και Después del invierno (2014, Βραβείο Μυθιστορήματος Herralde). Έχει εκδώσει επίσης τρεις συλλογές διηγημάτων. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες και έχει δημοσιευτεί σε έντυπα όπως τα Granta, The White Review, El País, The New York Times, La Repubblica και La Stampa. Σήμερα ζει στην Πόλη του Μεξικού, όπου είναι διευθύντρια του περιοδικού Revista de la Universidad de México.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Η Nettel μας μεταφέρει στην καρδιά των μόνων πραγμάτων που έχουν πραγματικά σημασία: της ζωής, του θανάτου και των σχέσεών μας με τους άλλους.

Annie Ernaux (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022)

 

 

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό της τολμηρό αφηγηματικό ύφος, έναν μοναδικό και ατρόμητο τρόπο ύπαρξης στον κόσμο. Μια ουσιαστική φωνή της νέας λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας.

— Enrique Vila-Matas

 

 

Ένα αιχμηρό, δυνατό μυθιστόρημα για το πώς ακόμα και η πιο βραχύβια σχέση μπορεί να αλλάξει την υπόλοιπη ζωή μας.

—Publishers Weekly

 

 

Ένα πορτρέτο της αστικής μοναξιάς και της ανάγκης να ανήκουμε γραμμένο με μεγάλη ενσυναίθηση.

— Kirkus

 

 

Ένας οξυδερκής στοχασμός για το πως οι πράξεις καλοσύνης ενώνουν τους ανθρώπους.

— Economist

 

Exit mobile version