Μητσοτάκης: Ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Ó×ÅÄÉÏ ÍÏÌÏÕ ØÇÖÉÁÊÇÓ ÄÉÁÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ Ìüíç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: «Êýñùóç ôçò áðü 30.5.2021 ÐñÜîçò Íïìïèåôéêïý Ðåñéå÷ïìÝíïõ “ÈÝóðéóç, ðåñéå÷üìåíï êáé äéáäéêáóßá Ýêäïóçò Øçöéáêïý Ðéóôïðïéçôéêïý COVID-19” (Á¶ 87) êáé åéäéêüôåñåò åããõÞóåéò ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôùí äåäïìÝíùí ðñïóùðéêïý ÷áñáêôÞñá»

Tον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού προανήγγειλε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, «την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Πολύ σύντομα έπειτα από αίτημά μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η Επιτροπή Βιοηθικής και η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευσή της θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα τη δημόσια υγεία».

Αναφερόμενος στις «διευκολύνσεις» που έχουν όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε πως «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα».

Exit mobile version