Μητσοτάκης για θάνατο βρέφους: Δυσβάσταχτη θλίψη, δεν κάνει διακρίσεις ο ιός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του βρέφους που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει μέσω twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απροσδόκητο θάνατο του βρέφους που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο μήνυμα του τονίζει πως η θλίψη είναι δυσβάσταχτη, προσθέτοντας ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορoνοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Υπενθυμίζεται ότι το 37 ημερών βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε διασωληνωθεί 20 μόλις μέρες μετά την γέννησή του. Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που εμφανίζει επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού και καταλήγει. Οι γιατροί έδωσαν τεράστια μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς όμως το βρέφος δεν τα κατάφερε.

Κικίλιας: Η αθώα ψυχούλα δεν άντεξε

Στον τραγικό θάνατο του βρέφους αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μέσα από ανάρτησή του στο twitter. «Έσβησε σήμερα στο “Αγλαΐα Κυριακού”, το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

​Ο υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες στο βρέφος τονίζοντας πως παρακολουθούσε καθημερινά την πορεία του κάνοντας και πάλι λόγο για «μία μικρή αθώα ψυχή».

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις  24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται πως το 37 ημερών βρέφος, νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με κορονοϊό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Exit mobile version