Με τον Πάρη Τσογκαρλίδη η αυτοδιοικητική κίνηση «Φιλυραίων Πολιτεία» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου

Με την δημοτική παράταξη «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» και τον υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη συντάσσεται μια από τις σημαντικότερες αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες του δήμου και της Θεσσαλονίκης, η «Φιλυραίων Πολιτεία».

Η «Φιλυραίων Πολιτεία» είναι μια αυτόνομη κίνηση πολιτών, που εκπροσωπήθηκε στο απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο Φιλύρου, καθώς υποστηρίχθηκε από τους δημότες του Φιλύρου ως ανεξάρτητη τοπική παράταξη και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Πλέον, με επίσημη ανακοίνωσή της εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη, «Ορμή. Όραμα. Ομάδα», προκειμένου να δώσει τη μάχη για τη συμμετοχή της και στο νέο Τοπικό, αλλά και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ο κ. Τσογκαρλίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Υποδεχόμαστε τα μέλη της ‘Φιλυραίων Πολιτεία’ στην παράταξή μας, ώστε μαζί να δώσουμε τη μάχη για τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για τους συνδημότες μας, για να φέρουμε νέα πνοή, προοπτική και ελπίδα στην περιοχή μας και να υλοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα πάει τον τόπο μας μπροστά, λύνοντας την επόμενη πενταετία βασικά τοπικά προβλήματα και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης για όλους. Στο απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο Φιλύρου, οι εκπρόσωποι της ‘Φιλυραίων Πολιτεία’ απέδειξαν τη γνώση των τοπικών ζητημάτων, τη διάθεσή τους για προσφορά στον τόπο και στην ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας στο Φίλυρο. Πάνω από όλα όμως απέδειξαν ότι είναι ενεργοί πολίτες, που αντιλαμβάνονται τον σύγχρονο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που οραματίζονται και εργάζονται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Συμφωνήσαμε σε προγραμματικό επίπεδο και θα εργαστούμε από κοινού, χωρίς παρωπίδες, χωρίς δουλείες, χωρίς διακρίσεις, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη προοπτική, μια καλύτερη καθημερινότητα για τους συμπολίτες μας, τόσο στο Φίλυρο, όσο και στις άλλες περιοχές του Δήμου. Κάνουμε πράξη την πολυσυλλεκτικότητα και τον πλουραλισμό, κάνουμε πράξη το θεμέλιο της Αυτοδιοίκησης, που είναι η αφοσίωση στον τόπο και την καθημερινότητα όλων των πολιτών, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συνδιαμορφώνουμε το σχέδιό μας και ανεξάρτητοι, πέρα από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, ενωμένοι στον κοινό στόχο, που είναι μια πενταετία δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου για όλους τους συνδημότες μας. Τους καλωσορίζουμε και από σήμερα δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την 8η Οκτωβρίου 2023».

Στην ανακοίνωση ένταξή τους στην παράταξη «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» τα μέλη της «Φιλυραίων Πολιτεία» αναφέρουν τα εξής:

«Μετά από μία πλήρη τετραετία αδιάκοπης αντιπολίτευσης στο Τοπικό μας Συμβούλιο και έχοντας αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητάς μας, αισθανόμαστε στο μέγιστο βαθμό την ανάγκη για μεγέθυνση του κινήματός μας. Προσανατολισμός του θα παραμένει πάντα η βελτίωση της καθημερινότητας κάθε κατοίκου της Κοινότητας με δράσεις εντός και εκτός των τειχών του Τοπικού Συμβουλίου. Η ΦΙΛΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ παραμένει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κάθε κομματική επιρροή, εντάσσει στους κόλπους της νέους και δυναμικούς ανθρώπους, ανασυντάσσεται και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας. Είμαστε αγανακτισμένοι από την πάγια απραγία και αδιαφορία της Δημοτικής αρχής για τις ανάγκες μας. Με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη σας και γνώμονα την ευθύνη έναντι της αμέριστης συμπαράστασής σας. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μας πλαισιώσετε και να προχωρήσουμε μαζί ένα βήμα μπροστά. Αναμένουμε κάθε κάτοικο του Φιλύρου να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ο τελευταίος εκλογικός νόμος μας αφαίρεσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στις εκλογές με το δικό μας τρόπο, αυτόνομα. Έτσι, η ΦΙΛΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ πρόκειται να στεγασθεί σύσσωμη και να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο ΠΑΡΗ ΤΣΟΓΚΑΡΛΙΔΗ και την παράταξη ΟΡΜΗ ΟΡΑΜΑ ΟΜΑΔΑ. Με όνειρο την πολυφωνία στην αυτοδιοίκηση και συσπειρώνοντας γύρω του πρόσωπα από όλες τις πολιτικές ομάδες ο Πάρης Τσογκαρλίδης αποτελεί έναν ανερχόμενο υποψήφιο ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ψηφοδέλτιο. Εμπιστευόμαστε τον Πάρη, μας εμπιστεύεται και αυτό θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη βάση για μία επιτυχημένη συνεργασία».

Exit mobile version