Οι μεταρρυθμίσεις για τιςπαραβατικές συμπεριφορές σε αθλητικούς αγώνες

«Ναι» από ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, «απέναντι στη βία είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης

Υπερψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία επί της αρχής («ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας) και σε ενωτικό κλίμα το νομοσχέδιο του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Οι σπουδαίες μεταρρυθμίσεις του απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων χουλιγκανισμού, με διατάξεις που συμπληρώνουν το υφιστάμενο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του, με ρητές και συγκεκριμένες προβλέψεις.

Περιγράφονται με απόλυτη σαφήνεια διαδικασίες, κυρώσεις και ποινές χωρίς κενά. Με οριζόντια απαίτηση προς όλους τους εμπλεκόμενους και με δέσμια αρμοδιότητα στην επιβολή ποινών, θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της «οπαδικής βίας».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, προστέθηκε και η διάταξη για τη θέσπιση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρα Φιλάθλου», αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δύο χρόνια σήμερα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στη μνήμη του και όλων των θυμάτων, θεσπίζουμε την 1η Φεβρουαρίου ως “Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου”.

Η κίνησή μας να αποδεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Απέναντι στη βία είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Το εννοούμε και θα το κάνουμε πράξη».

Τα βασικότερα σημεία του νέου νόμου:

Exit mobile version