Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του SOCIAL Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα

Το νέο Ψηφιακό Ηλεκτρονικό Κόμμα Ελλάδος

Τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος Social, Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα, το πρώτο Ψηφιακό Ηλεκτρονικό Κόμμα στην Ελλάδα, παρουσίασε σε μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Συμεών Καψάλας προτάσσοντας την ανάγκη του εκσυγχρονισμού και της προόδου της χώρας.

Ο κ. Καψάλας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία στην σημερινή Ελλάδα παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος μεταξύ άλλων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Οικονομία, την Οικολογία, την Παιδεία, την Κατοικία και την Εξωτερική Πολιτική.

Αναφορικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό το κόμμα προτάσσει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που θα συμβάλλει στην διαφάνεια και την ισόνομη μεταχείριση των πολιτών στα πλαίσια της Δημοκρατίας.

Για την οικονομία το Social υποστηρίζει τον αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό της οικονομίας μέσω της καινοτομίας, της αντιμετώπισης της ανεργίας αλλά και την διευκόλυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

Σχετικά με την οικολογία στην εκδήλωση τονίστηκε ότι η Ελλάδα οφείλει να επενδύει μόνο σε καθαρές μορφές ενέργειας και όχι σε απαρχαιωμένες τεχνολογίες ορυκτών καυσίμων. Μάλιστα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η περιβαλλοντική εκπαίδευσηόλου του πληθυσμού, για να αλλάξει η νοοτροπία, στοχεύοντας στην ανάληψη δράσης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και ένα βιώσιμο μέλλον και τρόπο ζωής.

Το Σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, πρέπει να εφοδιάζει τους μαθητές με δεξιότητες τόσο γνωστικές όσο και συναισθηματικές που θα τους βοηθούν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Οι παιδαγωγικοί στόχοι οφείλουν να είναι η οικοδόμηση δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης.

Το Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα θέτει στις προτεραιότητες του το ζήτημα της κατοικίας τονίζοντας πως χρειάζονται μέτρα που να στοχεύουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης και την πρόσβαση των νέων σε αγορά ή και ενοικίαση κατοικίας σε προσιτή τιμή.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην εξωτερική πολιτική είναι αδιαμφησβήτητες για τον λόγο αυτό πάγιος στόχος του Social είναι η ανάδειξη των  συνόρων μας σε ευρωπαϊκά σύνορα, η προστασία τους από έναν κοινό ευρωπαϊκό στρατό, και η υιοθέτηση μιας ενιαίας, ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό πρόγραμμα του κόμματος θα διαμορφωθεί μετά από Ηλεκτρονική Διαβούλευση από ΟΛΑ τα μέλη του Κόμματος. Κάθε ΕΝΑΣ από τα μέλη θα ζητείται να εκφέρει την γνώμη του για τις προτάσεις μας και να συμμετέχει με τις δικές του προτάσεις.

Το Social, ως πρώτο Ψηφιακό Ηλεκτρονικό Κόμμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί κάθε Σάββατο στις 18:00 διαδικτυακή συζήτηση με τα μέλη και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην ιστοσελίδα του κόμματος www.socialparty.gr .

Exit mobile version