Με αισιοδοξία, αλλά χωρίς εφησυχασμό – Άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, τ. Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμό, ούτε για παιχνίδια στην αριστερή πολυκατοικία, ούτε για αψήφιστη ψήφο στα κομματίδια που καπηλεύονται τα ιερά μας. Ψηφίζουμε ξέροντας πολύ καλά πως είτε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε δεν θα υπάρξει καμία κυβέρνηση», τονίζει ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, τ. Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Όπως επισημαίνει: «Ψηφίζουμε με την πεποίθηση ότι ο πατριωτισμός είναι συνώνυμος του εθνικού συμφέροντος. Και το εθνικό συμφέρον συνώνυμο με τις πολιτικές που καθιστούν την Πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά, Με τις πολιτικές που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

 

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης αναφέρει:

 

Τα διλήμματα που τέθηκαν στις εκλογές του Μαΐου απαντήθηκαν στο σύνολό τους. Οι πολίτες απέρριψαν  οριστικά τις προτάσεις για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής ή ειδικού σκοπού και απομάκρυναν κάθε ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης που -εάν εφάρμοζε όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ- θα έσερνε τον τόπο σε νέα μνημόνια. Απέκρουσαν την απειλή να γκρεμιστούν όσα με θυσίες καταφέραμε να χτίσουμε    στην οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση, το κράτος, την παιδεία. Επέλεξαν πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.  Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Που όρισαν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα και δεν επιτρέπουν βήμα πίσω. Επέλεξαν Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που θα ήταν ήδη πραγματικότητα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δε ναρκοθετούσε την πορεία της χώρας με την απλή αναλογική.

 

Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έχει τώρα να αντιμετωπίσει νέους εχθρούς. Αδύναμους, αλλά υπαρκτούς. Ο πρώτος είναι ο εφησυχασμός που πηγάζει από  τη σκέψη ότι εξέλιπαν οι κίνδυνοι που καραδοκούσαν στην πρώτη κάλπη. Ο δεύτερος έρχεται από τα αλώνια όπου στήθηκε χορός για τα πρωτεία στην αριστερή πολυκατοικία. Και ο τρίτος εκπέμπεται από κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που εργαλειοποιούν την πίστη και εκμεταλλεύονται τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ώρες. Να μη θεωρήσουμε το αποτέλεσμα δεδομένο. Να μην ξεχνάμε πως όλα παίζονται από την αρχή.

Πρώτ΄ απ΄ όλα, το ενδεχόμενο συμμετοχής περισσότερων κομμάτων στη Βουλή ανεβάζει σοβαρά τον πήχη της αυτοδυναμίας. Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε στη νέα κάλπη ακόμη περισσότεροι και όχι λιγότεροι από ό,τι τον Μάιο. Γιατί ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή -και όχι οριακή- κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ικανή να προωθήσει  μεγάλες αλλαγές. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό της. Γιατί, σε τελική ανάλυση, η αυτοδυναμία αποτελεί μονόδρομο, εθνική αναγκαιότητα και όχι κομματική σκοπιμότητα.

 

Αναμφίβολα, κινούμαστε με αισιοδοξία  και αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια ούτε για εφησυχασμό, ούτε για παιχνίδια στην αριστερή πολυκατοικία, ούτε για αψήφιστη ψήφο στα κομματίδια που καπηλεύονται τα ιερά μας. Ψηφίζουμε ξέροντας πολύ καλά πως είτε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε δεν θα υπάρξει καμία κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως προσπαθούν να πείσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε με την πεποίθηση ότι ο πατριωτισμός είναι συνώνυμος του εθνικού συμφέροντος. Και το εθνικό συμφέρον συνώνυμο με τις πολιτικές που καθιστούν την Πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά, Με τις πολιτικές που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Exit mobile version