Με 467 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην τελευταία αιμοδοσία – Δέκα νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών

Με ηχηρό το μήνυμα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο ολοκληρώθηκε η θερινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Mε 467 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος κατά τη δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών (17-24 Ιουνίου). Επιπλέον, στην Τράπεζα εγγράφηκαν 10 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια» και παρά την  προεκλογική περίοδο και την περιορισμένη συμμετοχή νέων σε ηλικία συμπολιτών μας αφού οι περισσότεροι είχαν αιμοδοτήσει τον Μάρτιο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, εκατοντάδες  εθελοντές έστειλαν για ακόμα μία φορά ηχηρό μήνυμα προσφοράς, ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα, σε άψογη συνεργασία με τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, o κύκλος της δεύτερης ετήσιας τακτικής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, άνοιξε το Σάββατο 17 Ιουνίου από τη δημοτική ενότητα Πεύκων με τη συμμετοχή 53 εθελοντών, τη σκυτάλη πήρε από την Κυριακή 18 Ιουνίου η δημοτική ενότητα Συκεών, όπου η Αιμοδοσία συνεχίστηκε, με τη συμμετοχή 237 εθελοντών, έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε παράλληλα σε δύο σημεία, στη δημοτική ενότητα Αγ. Παύλου και στη δημοτική ενότητα Νεάπολης όπου και ολοκληρώθηκε, με τη συμμετοχή 169 εθελοντών, το Σάββατο 24 Ιουνίου. 

Παράλληλα, όπως, άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά, σε όλα τα σημεία της Αιμοδοσίας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες,  εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημέρωναν τους εθελοντές για την δυνατότητα να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.

Το «παρών» στην αιμοδοσία έδωσαν τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου και της πόλης (ΕΔΟΜΑΚ, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας- Συκεών, 4o  Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6o  Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Ακρίτες Συκεών, Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΥΝΣ, Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Bears Rescue Team- Τα αρκούδια, V-strom Hellas Forum, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων-ΛΕΦΕΔ), ενώ σημαντική για μια ακόμη φορά ήταν η συγκέντρωση φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.

 

«Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας»

 

Συγχαίροντας και ευχαριστώντας «τους εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες, που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας καθώς και όλους τους εθελοντές δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι «εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά. Οι ανάγκες για αίμα στα νοσοκομεία μας είναι συνεχείς και το καλοκαίρι παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου συμπληρώνει ότι «η κινητοποίηση των πολιτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία είναι συγκινητική και το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους τους εθελοντές».

Exit mobile version