Ματθαίος Αμπατζίδης για πρόδρομες εργασίες οικοδόμησης στο Καραμπουρνάκι – Η προστασία του δημόσιου χώρου δεν ανήκει στις προτεραιότητες του δημάρχου

Σχολιάζοντας την έναρξη πρόδρομων εργασιών για την οικοδόμηση οικοπέδων στο Καραμπουρνάκι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Ματθαίος Αμπατζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο Καραμπουρνάκι δεν προκαλούν, δυστυχώς, καμία έκπληξη. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2022 είχαμε προειδοποιήσει για το τι έρχεται, με δεδομένη την αναβλητικότητα του δημάρχου Καλαμαριάς στο να πράξει τα αυτονόητα.

Τους μήνες που ακολούθησαν, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για ανάκληση των οικοδομικών αδειών, αλλά και η σχετική απόφαση του ΣτΕ θα περίμενε κανείς πως θα αξιοποιούνταν από τον κ. Δαρδαμανέλη ώστε να μπει ένα φρένο στην τσιμεντοποίηση μιας ακόμη εστίας πρασίνου στην Καλαμαριά.

Όμως ο κ. δήμαρχος επέδειξε για μια ακόμη φορά μια ανεξήγητη αδράνεια. Ενδεχομένως υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και θέλοντας να κρατήσει τους πάντες ικανοποιημένους, επιδίωξε να «σπρώξει» το πρόβλημα για μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ανεξάρτητα, όμως, από τις ασκήσεις πολιτικών ισορροπιών της δημοτικής αρχής, το μείζον ζήτημα που ανακύπτει είναι πως η προστασία, η ανάδειξη, ο σεβασμός του δημόσιου χώρου δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της. Το πρόβλημα της έλλειψης και της κακής διαχείρισης των δημόσιων χώρων δεν είναι καινούργιο στην Καλαμαριά. Στη Θεσσαλονίκη, σε μια από τις πόλεις με τη χαμηλότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη, είναι ζητούμενο οι εστίες πρασίνου και οι πολύτιμες ¨ανάσες¨ που αυτές προσφέρουν.

Όμως η διασφάλιση των πολύτιμων αυτών πνευμόνων προϋπόθετε την πολιτική βούληση του κυρίου δημάρχου να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση του, να διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Το Καραμπουρνάκι θα είναι μόνο η αρχή, ο δήμος μας θα αποψιλωθεί εξαιτίας της απροθυμίας (ή αδυναμίας) της διοίκησης του δήμου να διαχειριστεί το κορυφαίο αυτό ζήτημα. Καλούμε τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να σταματήσει να κρύβεται».

Exit mobile version