Μαθητές συναντούν παιδικούς συγγραφείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Επισκέψεις δημοτικών σχολείων του δήμου στις δημοτικές βιβλιοθήκες Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων και συνομιλία με γνωστούς συγγραφείς

Ένα δεκαήμερο λογοτεχνίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης θα προσφέρει στις μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών του Σχολείων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καλώντας τους να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους και μέσα από τις σελίδες τους να ανακαλύψουν νέους κόσμους που θα ανοίγονται διάπλατα μπροστά τους. 

Τιμώντας το «γιο του μπαλωματή», τον αγαπημένο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει, από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2023, έναν κύκλο επισκέψεων μαθητών όλων των τάξεων των Δημοτικών του Σχολείων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και του παραμυθιού, συνομιλώντας με τους ίδιους τους συγγραφείς, που συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ανυπομονούν να γνωρίσουν τους μικρούς τους αναγνώστες και φίλους.

Έχει προηγηθεί, μετά από συνεννόηση των βιβλιοθηκονόμων με τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, η ανάγνωση του βιβλίου που θα παρουσιαστεί και η ετοιμασία εργασιών, ζωγραφιών, ερωτήσεων από τους μαθητές.

Οι συγγραφείς που θα επισκεφτούν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων είναι ο Φώτης Γιάντσιος, η Χριστίνα Δεμερτσίδου Γλύκα Κυλικλή, η Αντωνία Μπατσαλή, η Θωμαή Σιαβακλή, η Μαρία Τάνου Ανδρειανού, η Δέσποινα Τζιώτζιου, η Τριανταφυλλιά Τσιακμάκη, η Στέλλα Τσίγγου, η Μαρία Πανάγια, η Βασιλική Παπαδημητρίου. 

H Βασιλική Παπαδημητρίου, συγγραφέας, θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Η ιστορία του Αριστοτέλη σαν παραμύθι». Θα προσπαθήσει να μας μυήσει στη ζωή του μεγάλου φιλόσοφου, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά όπως  δίδαξε και  έκανε πράξη ο Αριστοτέλης. Α

Exit mobile version