O Μακρόν αντεπιτίθεται: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια [photo, video]

Με σκίτσα του Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια ο Μακρόν κήρυξε πόλεμο στον ισλαμικό φανατισμό.

Λίγες μέρες μετά τον βάρβαρο αποκεφαλισμό του καθηγητή Σάμουελ Πάτι στους δρόμους του Παρισιού από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη επειδή έδειξε σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του, το κύμα συμπάθειας στη μνήμη του θανόντα καθηγητή συνεχίζεται

Ο Γάλλος λαός, αψηφώντας τις απειλές θανάτου, συγκεντρώθηκε κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο στο Μονπελιέ την Τετάρτη για να καταδικάσει τη δολοφονία του Σάμουελ Πάτι. Εν μέσω δρακόντιων μέτρων ασφαλείας, οι κάτοικοι παρακολούθησαν τεράστιες εικόνες κινουμένων σχεδίων του Τσάρλι Χέμπντο και εικόνες του Σαμουήλ Πάτι σε ένα κτίριο τοπικής αυτοδιοίκησης ως συμβολικό αφιέρωμα στον αείμνηστο καθηγητή.

Την έναρξη σε αυτόν τον πόλεμο κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού σήμανε η ομιλία που ο πρόεδρος Μακρόν έδωσε στην κωμόπολη Μυρό όπου ο ίδιος έκανε, για πρώτη φορά, λόγο για το θρησκευτικό απομονωτισμό που βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις (sιparatisme religieux) οι οποίες πια δείχνουν να συνιστούν σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέλυσε το πλάνο του το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει μαζικές απελάσεις ισλαμιστών ενώ έχουν κλείσει μια σειρά σύλλογοι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση» των νέων.

Μάλιστα χτυπώντας την γροθιά στο μαχαίρι δεν δίστασε να δώσει την άδεια ώστε κυβερνητικά κτήρια στη Γαλλία να φωτιστούν με τα ίδια σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή.

Photo EPA/GUILLAUME HORCAJUELO μέσω ΚΥΠΕ

Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτηρίων στο Μονπελιέ που πολύ γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσα από τα social media και τις ιστοσελίδες-και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γάλλος Πρόεδρος φρόντισε να εξουσιοδοτήσει τους δημάρχους και τους νομάρχες να πράξουν κατά το δοκούν όσον αφορά την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας δίνοντας τους το δικαίωμα να κλείνουν τις καντίνες όπου επιβάλλεται “θρησκευτικό” μενού ή τα μέρη, όπως οι πισίνες, όπου οι γυναίκες μπορούσαν να τα επισκεφθούν σε προβλεπόμενα μόνο ωράρια. Η ανοχή μηδέν φαίνεται πλέον εμπράκτως.

Με πληροφορίες από fr24news.com, midilibre.fr, MÉTROPOLITAIN @myMetropolitain, ΚΥΠΕ, real.gr

Exit mobile version