Lockdown: Να παραμείνει σε lockdown η Θεσσαλονίκη και άλλοι νομοί της Μακεδονίας, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Φωτογραφία: Intime

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Κ. Ζέρβας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο δημαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως «με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολη η οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown».

«Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη μετά της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε πως οποιοδήποτε άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης πρέπει να γίνει με καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως είναι αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων. «Είναι κάτι που δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα».

Σημείωσε επίσης πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων της πόλης.

Τζιτζικώστας: Να γίνει πολύ προσεκτικά το άνοιγμα της οικονομίας

Τον προβληματισμό του για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα μετέφερε στον πρωθυπουργό και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε πως τόσο το άνοιγμα των σχολείων όσο και η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνουν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όπως ανέφερε, ζήτησε και εκείνος από την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις για το επόμενο διάστημα αφού όπως σημείωσε «η πραγματικότητα είναι πως η οικονομία της περιοχής για την επόμενη μετά θα χρειαστεί τη στήριξη όλων».

Καράογλου: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει

«Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και να γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας, Θεόδωρος Καράογλου και διαβεβαίωσε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επίπεδο Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας αντέχει, ενισχύεται συνεχώς και θα αντέξει».

Παράλληλα ανέφερε πως οι οποίες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

 

Exit mobile version