Λιβάγια, Τσιντώτας και κυρίως ο Μάνταλος χάρισαν στην ΑΕΚ το πρώτο τρίποντο

Η απόφαση του Καρέρα να ρίξει στον αγώνα τον Μάνταλο υπήρξε καθοριστική για την τελική έκβαση του ματς

Υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν την έκβαση ενός αγώνα. Και στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ στο Αγρίνιο όλα άλλαξαν όταν ο Μάσιμο Καρέρα πήρε την απόφαση στο ημίχρονο να ρίξει στη μάχη τον Σταύρο Μάνταλο. Κάπου εκεί άλλαξε ο ρους της ιστορίας της αναμέτρησης καθώς το 0-0 του ημιχρόνου μετετράπη σε 0-2 υπέρ της Ενωσης που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σε μια έδρα δύσκολη.

Στο 68′ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λιβάγια κινήθηκε πιο γρήγορα, πήδηξε πιο ψηλά και στο σωστό τάιμινγκ ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά (0-1). Και στο 75′ ο Τσιντώτας στέρησε από τον Παναιτωλικό την ευκαιρία για να σκοράρει καθώς σε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Ντίας απ’ τον Τσιγκρίνσκι) του Ματσόλα αντέδρασε σωστά και διατήρησε το προβάδισμα της ΑΕΚ.

Το τελικό σκορ (0-2) διαμόρφωσε στο 87′ ο Μάνταλος, ο οποίος με θαυμάσια ενέργεια και ντρίμπλα, πλάσαρε στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός: Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (82′ Μεντίνα), Τζανακάκης (72′ Μεντόσα), Βάντερσον, Ντάλσιο (85′ Βέργος), Τσιγγάρας (81′ Ταχάρ), Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81′ Αριγίμπι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χνιντ (46′ Μάνταλος), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (92′ Μπότος), Λιβάγια (92′ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Ινσούα, Ανσαριφάρντ (80′ Λόπες), Ολιβέιρα.

Exit mobile version