Λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους 7 μήνες

Δε θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόλις συμπληρωθούν 7 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ή σε τρεις μήνες για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Χωρίς πιστοποιητικό λοιπόν κινδυνεύουν μείνουν σε λίγες ημέρες όσοι έκαναν την δεύτερη δόση τον Ιούλιο.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήξει τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ήδη πάντως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας το 87,2% των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης είτε την έχουν κάνει είτε έχουν κλείσει ραντεβού.

Όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση μέχρι και την 7η Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι και δεν θα έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Γι αυτό και θα υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών και μέτρα.

Θα πρέπει λοιπόν να κάνουν pcr ή rapid test rapid test για να μπουν στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών και στους χώρους λατρείας.

Στο μεταξύ οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την αναμνηστική δόση δεν θα μπουν σε αναστολή και θα εργασθούν κανονικά στο ΕΣΥ και μετά τις 7 Φεβρουαρίου. Ωστόσο θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και εξετάζεται να επιστρέψουν στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Υγείας με rapid test.

Η κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, δηλώνει ότι οι 4727 υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το ΕΣΥ μετά το τέλος Μαρτίου.

Exit mobile version