Λευτέρης Αβραμάκης: «Στο 18,5% η μέση απώλεια αγοραστικής δύναμης των πολιτών το 2022 και η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει ότι η οικονομική κατάσταση των πολιτών έχει βελτιωθεί»

Σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία, τις έρευνες και τις αναλύσεις των κοινωνικών φορέων, η απώλεια αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων μόνο για το 2022 έχει ανέλθει στο 18,5%, με μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το ύψος των μηνιαίων εισοδημάτων. Η μέση αυτή απώλεια αγοραστικής δύναμης περιλαμβάνει και τις αυξήσεις μισθών που έγιναν μέσα στο 2022. Για τα κατώτερα κλιμάκια εισοδημάτων φτάνει ακόμα και στο 40% ενώ για τα ανώτερα περιορίζεται στο ύψος περίπου του πληθωρισμού.

Η μέση αύξηση κατά 20% περίπου στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, η εκτίναξη του κόστους στέγασης και η καθήλωση στην πραγματικότητα μισθών και συντάξεων αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται ταχύτατα, ενώ οι πλέον αδύναμοι οικονομικά αναγκάζονται σε περικοπές ακόμα στα βασικά είδη διατροφής.

Στην πραγματικότητα για το 2022 υπήρξε μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων, μειώσεις που απεικονίζονται για ολόκληρο το 2022 και στον δραστικό περιορισμό όγκου πωλήσεων ιδίως για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μείωση όγκου πωλήσεων καταγράφεται ακόμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ παρά την αύξηση του συνολικού τζίρου. Η υποχρεωτική δε μετατόπιση του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παράγεται και συσκευάζεται εκτός Ελλάδας, απεικονίζεται στη συνολική μείωση πωλήσεων των ελληνικών βιομηχανιών.

Το γλωσσικό ολίσθημα του πρωθυπουργού για μειώσεις συντάξεων και μισθών επομένως στα χρόνια της κυβέρνησής του ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η στατιστική βελτίωση επομένως της εθνικής οικονομίας βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.

Οι στατιστικοί δείκτες που επικαλείται η κυβέρνηση «επιτυγχάνονται» από την ακραία μεταβίβαση πλούτου προς τα καρτέλ κυρίως της ενέργειας και των καυσίμων που έχουν καταγράψει εκπληκτική βελτίωση κερδοφορίας αλλά και στην αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε κρίσιμα τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αφού οι διαφορές αγοράς και μεταπώλησης των αγαθών καταγράφουν «καπέλο» ακόμα και 300%.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει ότι με την προχειρότητα και την έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τη ΝΔ του κ Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και πολλαπλασιάζονται οι παράγοντες που οδηγούν όλο και περισσότερους στη φτώχεια για να αυξάνει την κερδοφορία της η οικονομική ολιγαρχία του τόπου.

Στις εκλογές που έρχονται ο ελληνικός λαός θα αναδείξει την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να προστατευτούν και να ενισχυθούν τα εισοδήματα του ελληνικού λαού, να στηριχθούν και να επανέλθουν σε βιώσιμη κατάσταση οι χειμαζόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στην αγορά και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων.

Exit mobile version